Subutexrättegång inledd

NYHETER

Fyra män misstänkta för grovt narkotikabrott

På fredagen inleddes andra dagen i Subutexrättegången vid Umeå tingsrätt. De fyra huvudmännen står åtalade misstänkta för grovt narkotikabrott. Dessutom står 28 personer åtalade för att ha köpt narkotka av männen. Rättegången kommer att pågå till den 22 november.

I början på nästa vecka kommer ytterligare 9 stycken personer åtalas. Därmed kommer totalt 41 personer stå åtalade för narkotikabrott.

På fredagen hölls förhör med de fyra huvudmisstänkta. Tre av männen, 27, 28 och 49 år, är Umeåbor. Den fjärde, 29 år, är bosatt i Göteborg.

Det tog en timme innan rättengången kunde starta på torsdagen. Först diskuterade de hur de åtalade skulle ha tillgång till åklagarens material, skriver Sveriges Radio Västerbotten.

Enligt åtalet misstänks männen för att ha förvarat preparatet Subutex, transporterat drogen och sedan sålt den vidare. Bland annat ska två av de åtalade ha överlåtit minst 14 000 Subutex, 150 benzodiazepiner och 10 gram amfetamin till minst 28 personer i Umeå. Personer som finns på åklagarens lista.