Dalia, 7, vaknade upp på bårhuset

1 av 3 | Foto: ÖVERLEVARE När Dalia Hussein skulle gå och handla med sin far och sina bröder, hamnade de mitt i en granatattack. Efteråt sveptes hon in i lakan och rullades in på bårhuset – hon var så svårt skadad att man trodde att hon var död.
NYHETER

Dalia Hussein, 7, skadades svårt i en israelisk granatattack.

Hon fördes till bårhuset som ”död”.

Idag lever hon tillsammans med sin familj.

I augusti förra året attackerade de israeliska styrkorna byn Ghaziyeh i Libanon. Dalia, 7, skulle precis ut och handla tillsammans med sin pappa och sina bröder när granaterna detonerade.

Låg övertäckt

Pappan och bröderna undkom, men Dalia skadades i huvudet så svårt att man trodde att hon var död. Hon fördes till bårhuset.

Men Dalia levde.

Pressfotografen Mahmud Zayat gjorde upptäckten:

– Hon låg övertäckt på en bår, lakanet prasslade och jag såg hur hennes bröst rörde sig. Hon andades. Jag tog en bild på henne och ringde läkarna och sa att hon levde, säger han till AFP.

Med svåra huvudskador evakuerades Dalia till Italien för vård. Sedan dess har hon opererats flera gånger på olika sjukhus.

Är ett mirakel

Nu är familjen tillbaka i Libanon. Dalia kan fortfarande inte prata eller gå. Före attacken var hon en flitig och ambitiös skolflicka med en förkärlek för matte.

Familjen har inte gett upp hoppet om att hon åter igen ska sitta i skolbänken, enligt hennes pappa, Abdullah Hussein.

Varje dag tar han sin dotter till sjukgymnasten.

– Hon var död, hon kom tillbaka till livet. Det är ett mirakel i sig, säger han.

Liv Sander