Skott- och svärd- drama i Oslo

NYHETER

Tri gripna – pojke blev påkörd när gärningsmännen flydde

Foto: Brutalt våld Två personer skottskadades och en höggs med ett samurajsvärd i vad polisen misstänker var en uppgörelse.

Två personer sköts och attackerades med svärd i Oslo under eftermiddagen.

Enligt polisen rörde sig om en uppgörelse.

– Det var vanvettigt mycket blod, säger det vittne som kom först till platsen.

Tre misstänkta har gripits efter att med skjutvapen och svärd anfallit två män i Oslostadsdelen Groruddalen på söndagen. Båda offren är allvarligt skadade.

– De tre färdades i en BMW och har plockats in på grund av misstänkt uppförande på platsen. De körde i väg efter händelsen, sade polisinspektör Finn Abrahamsen vid en improviserad presskonferens utanför Politihuset i den norska huvudstaden sent på söndagskvällen.

Först sades att två personer träffats av skott och en huggits ned med samurajsvärd. Men senare framkom att offren bara är två, varav den ene drabbats av såväl kulor som hugg. Båda vårdas med svåra skador på Ullevåls universitetssjukhus.

Tamiler

Dramat ska ha varit ”en intern uppgörelse” mellan tamiler med bland andra franska och tyska medborgarskap.

En pojke uppges dessutom ha blivit påkörd när två bilar körde i hög hastighet från platsen, rapporterar VG Nett. Han har också förts till sjukhus.

Jag var precis på väg ut då jag såg flera polisbilar komma körande i hög hastighet. De stannade vid Esso-stationen på Kalbakken och spärrade av en blå BMW, berättar ögonvittnet Marius Haugli för VG Nett.

Han känner sig omskakad efter vad som skett.

– Man vaknar upp lite, om man säger så, säger han.

Barn vittne till händelsen

Det fanns även många andra personer i närheten när dramat utspelade sig. Bland annat ligger det en ridskola alldeles i närheten och flera barn ska ha blivit vittnen till händelsen.

Den som först kom till platsen var Trond Sandberg som då gick fram till en av de skjutna männen.

– När jag kom var det redan en stor blodpöl runt mannen. Jag lyfte upp hans huvud. Skottsåren på hans bröst såg ut som knapphål och det var vanvettigt mycket blod, säger han till VG Nett.

Elisabet Wahl, Robert Triches, TT-NTB