Tre häktade för frihetsberövande

NYHETER

Två män i 25-årsåldern och en 17-årig flicka har häktats av Norrtälje tingsrätt misstänkta för att ha fört bort en 22-årig man, misshandlat och rånat honom.

– Det här är en allvarlig händelse som vi har stora möjligheter att klara upp, säger kommissarie Bertil Mattsson vid Norrtäljepolisen till TT.

Sent i lördags kväll mötte 22-åringen ett sällskap på minst tre personer i centrala Norrtälje. Under förespegling om att få vara med på en fest lockades han in i en bil. Färden gick dock inte till någon fest utan till en ödslig plats några mil söder om Norrtälje. Där blev han allvarligt misshandlad och fastbunden vid ett träd.

Innan förövarna lämnade honom ensam tog de bland annat hans plånbok.

Diffusa minnen

– Mannen har diffusa minnen men tror att han tog sig loss efter någon timme. Han gick mot en väg och mötte där några personer som väntade på en buss. Han fick hjälp med att komma till sjukhus, fortsätter Bertil Mattsson.

Rånoffret kände igen en av männen som misshandlat honom och kunde ge hans namn till polisen. Senare samma natt greps de misstänkta förövarna, två män, 24 respektive 26 år samt en 17-årig flicka i en bil utanför Norrtälje.

Nekar till brott

Polisen har hittat flera föremål i bilen och på brottsplatsen som knyter de misstänkta till överfallet och misshandeln.

Åklagaren ville ha trion häktad för människorov och rån men tingsrätten valde att häkta dem för olaga frihetsberövande och rån.

Samtliga misstänkta nekar.

TT