Flicka mobbades av gäng – blev hemskickad

NYHETER

När fyra högstadietjejer utsatte en femte för mobbing på en skola i Östersund ringde skolan till den utsatta flickans föräldrar. Personalen bad dem att hämta sin dotter.

Anledningen? De kunde inte garantera hennes säkerhet trots att sju lärare var på plats, rapporterar SVT.

Två föräldrar har skickat in en anmälan till Skolinspektionen efter att deras dotter blivit systematiskt mobbad på en skola i Östersund, skriver SVT Jämtland.

Föräldrarna menar att flickan i sms fått höra att hon är ful och äcklig, men även att hon borde dö. De fyra plågoandarna som utsatt flickan ska även ha blåst rök i ansiktet på henne, sprättat brinnande cigaretter i närheten av hennes ansikte och spottat på henne.

Mobbing på skola i Östersund

Det handlar alltså om fyra flickor som ska ha utsatt en femte i samma skola. Och mobbningen ska ha blivit värre och mera intensiv den senaste tiden, varför skolan hållit i ett krismöte. Samtalet hölls mellan alla inblandade elever, skolans rektor och skolans mentorer.

Mötet ska ha lett till att mobbarna sagt sig förstå att de gått för långt, rapporterar SVT. Men efter mötet ska mobbningen trots allt ha fortsatt.

Flickan slog en av mobbarna

Måndagen 5 februari, när den utsatta flickan kom tillbaka till skolan efter helgen ska hon ha mötts av trakasserier och bestämt sig för att sätta ned foten. Hon slog då en av sina plågoandar.

Då jagade de fyra högstadietjejerna den utsatta in till en lektionssal, och stod sedan och skrek och slog på dörren.

Det var då skolan valde att ringa till den utsatta tjejens föräldrar. Föräldrarna ombads att hämta sin dotter eftersom skolpersonalen inte kunde garantera hennes säkerhet. Detta trots att sju lärare var på plats, enligt föräldrarnas anmälan.

Linnéa Claeson: Så ska vi stoppa näthatet 00:21
ARTIKELN HANDLAR OM