Tände eld på 14 bilar

avAnders Munck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Tom Kristensen

Flera personer blev vittnen till en våldsam brand söder om Stockholm i natt.

14 bilar brändes upp på en parkeringsplats vid i Skogås.

Förbipasserande och boende i området larmade polisen vid 03.20-tiden i natt. Då var branden redan fullt utvecklad. Totalt 14 bilar och delar av en garagelänga förstördes i branden vid pendeltågsstationen i Skogås i Huddinge. Dessutom fick ytterligare 16 bilar rök- eller sotskador.

”Inga uppslag”

Polisen misstänker att branden var anlagd. Vid 08-tiden i morse hade man ännu ingen misstänkt. Inget av vittnena hade sett någon röra sig vid parkeringsplatsen.

– Vi har inga uppslag tyvärr, säger Mats Johansson på Söderortspolisen.

För några dagar sedan brann tre bilar på Örnvägen i Handen, som ligger relativt nära pendeltågstationen. Men polisen ser inget samband mellan händelserna.

– Inget vi kan se här och nu. Det är inte så ovanligt att det brinner upp bilar i Södertörn. Däremot är den stora branden i Skogås i sig mycket ovanligt säger Mats Johansson.

Söker vittnen

Polisen har upprättat en anmälan om grov skadegörelse, och söker nu fler vittnen. Man har undersökt parkeringsplatsen under morgonen, men vet ännu inget säkert om förloppet.

– Bilarna måste svalna innan teknikerna kan titta närmare på dem. Troligen blir det ingen ordentlig undersökning förrän i morgon, säger Mats Johansson.

Publicerad: