Vännerna i chock efter tragedin

NYHETER

Vännerna till de två unga kvinnorna som omkom i natt i Vietnam befinner sig i stor chock.

– Att det är hon av alla människor… Hon var alltid så himla snäll och trevlig, säger en av 19-åringens gamla skolkamrater.

De unga kvinnorna, 19 och 20 år gamla, hade varit på resande fot i Asien sedan i november förra året när de sent i går kväll steg på båten vid Halong-bukten i Vietnamn.

Men några timmar senare, medan kvinnorna och de andra passagerarna låg och sov, började båten att sjunka. Svenskorna och tio andra personer ombord på båten avled.

Nära vänner

De båda tjejerna växte upp nära varandra i ett område i utkanten av staden i Mellansverige. De gick på samma skolor genom grundskolan, bodde på samma gata, men började olika skolor på gymnasiet.

Trots det har de hela tiden varit nära vänner.

Under morgonen och förmiddagen i dag nåddes deras familj och vänner av dödsbeskedet som togs emot med enorm sorg och chock.

– Hon var snäll mot alla och gjorde aldrig en fluga förnär. Hon har nog aldrig tänkt något ont om någon annan människa, säger en av 19-åringens nära vänner.

De båda kvinnorna tog studenten med fina betyg och hade samma idrottsintresse. De såg fram emot sin långresa tillsammans och delade med sig om sitt äventyr på andra sidan jordklotet genom sin gemensamma resedagbok på nätet.

Nattbuss

I ett sista inlägg, daterat i början av februari, berättar de om att de ska ta nattbussen till Hoi An.

– Att det är hon av alla människor… Hon var alltid så himla snäll och trevlig, säger en av 20-åringens gamla skolkamrater.