Hus och hem

1000-lapparna du går miste om

NYHETER

Så sparar du pengar
när du ska renovera

Att renovera sin bostad kan bli en dyr historia.

Men det finns knep för att sänka kostnaderna rejält.

– Det vanligaste misstaget som folk begår är att de gör för mycket själv, säger Olof Röja, analys och granskningsansvarig på Servicefinder.

Visst är det roligt att se sin bostad bli som ny efter en renovering? Men det finns nackdelar med att bygga om sin lägenhet eller sitt hus – tid och pengar. Det finns dock enkla knep för att spara in på båda. Och det handlar inte om att ta tag i projektet helt själv.

– Det ökar oftast kostnaderna i längden att genomföra renoveringen själv, eftersom många inte har kunskaperna som behövs. I slutändan behöver de flesta ta in hantverkare för att åtgärda problemen man har ställt till med, säger Olof Röja på Servicefinder.

”Spara 1000-lappar"

Han tipsar om att istället anlita en hantverkare. Ett val som kan leda till billigare materialkostnader då många företag har bra avtal med byggvaruhusen.

– Kolla med hantverkarna om de har ett specialavtal. Det kan du tjäna några tusenlappar på. Svenskarna är dessutom väldigt dåliga på att använda rot-avdraget. I dag är det inte så mycket dyrare att anlita en hantverkare jämfört med att göra jobbet själv eftersom du kan dra av stora delarna av kostaderna, säger Röja.

”Kan ta lite tid”

Du bör dock inte välja första bästa hantverkarfirma. Vill du spara pengar är det viktigt att jämföra bland de olika företagen i din stad.

– Det kan ta lite tid, men det är värt pengarna. I värsta fall kan du ha otur och råka ut för ett fuskbygge, då får du betala minst det dubbla. Så kolla om företaget har några referenskunder och var försiktig, säger Röja.

Vad behöver du hjälp med?

Hitta personal som passar dig där du bor:

Hemstädning

Flyttstädning

Snickeri

Målning

Badrumsrenovering

Vad behöver du hjälp med?

Hitta personal som passar dig där du bor:

Hemstädning

Flyttstädning

Snickeri

Målning

Badrumsrenovering

Minimedia

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård