Två bröder gripna för mord på uteservering

Den 20-årige mannen satt och åt tillsammans med sina kamrater när ett gäng plötsligt dök upp och sköt honom kallblodigt.

Efter flera veckors spaning greps i morse två bröder, 28 och 29 år gamla, misstänkta för mordet som skedde i Malmö i augusti.

Den 21 augusti i år satt den 20-årige mannen och åt utanför ett gatukök på Lönngatan i Malmö tillsammans med tre andra kamrater.

– Då kommer plötsligt tre, fyra killar och tilltalar 20-åringen. De andra får möjlighet att avlägsna sig. Sen skjuts offret helt enkelt till döds, säger Bo Lundqvist.

Vid sextiden i morse greps två bröder, 28 och 29 år gamla, på sin gemensamma hemadress i Malmö.

”Välkända bröder”

– Bröderna är välkända sedan tidigare, de har bland annat varit inblandade i tidigare skjutningar och andra vålds- och narkotikabrott i Malmö. Det ser inte bra ut, säger Bo Lundqvist.

Vid gripandet genomfördes även en husrannsakan.

– Vi har letat föremål som kan vara intressanta i utredningen, vapen och kläder till exempel, och vi har hittat en del. Nu får vi se hur de passar in i utredningen.

Finns fler gärningsmän

I morse hämtades även brödernas far in till förhör, men enbart för att lämna upplysningar och alltså inte som misstänkt. Även hos honom genomfördes en husrannsakan.

Dagens gripanden innebär inte att utredningen är slut.

– Det är vår absoluta uppfattning att det finns ytterligare gärningsmän, säger Bo Lundqvist.

Publisert: