Här kör William Kate mot framtiden

Prinsen rattade själv pappas Aston Martin

Brudparet i kärleksbilen.  William och Kate lämnade mottagningen på Buckingham Palace i prins Charles etanoldrivna Aston Martin.
Brudparet i kärleksbilen. William och Kate lämnade mottagningen på Buckingham Palace i prins Charles etanoldrivna Aston Martin.

De lyckliga tu har lämnat Buckingham Palace i en Prins Charles blå Aston Martin.

Prins William satt själv bakom ratten.

Och Kate vinkade frenetiskt till åskådarna längs vägen till synes utan tanke på att använda den avmätta prinsessgesten.

När den pampiga vigseln var avklarade i Westerminister abbey fick 650 av de 1900 gästerna i kyrkan följa med vidare till Buckingham Palace. Drottning bjöd på bröllopsfrukost – mitt på blanka dagen – med champange, snittar och brittiska rätter på buffén.

Sportbilen har kärleksplåt

För en timme sedan, klockan 16.30, lämnade de nygifta mottagningen och körde iväg i Prins Charles klassiska Aston Martin. Prins William satt själv bakom ratten och Kate vinkade lyckligt mot åskådarna på vägen mot Clarence House. Den kungsblå bilen var dekorerad med band och rosetter i rött och vitt på motorhuven och flygande hjärtballonger från baken. På nummerplåten stod det: Nyss gifta – "The Ju5t Wed".

Prins Charles ska ha fått sin Aston Martin när han fyllde 21 år. Han har med åren blivit allt mer miljömedveten och konverterade 2008 bilens bränsletank till bioetanol.

Räddningshelikoptern cirklade lågt över brudparets bil som en hyllning till prins William.
Foto: Skynews
Räddningshelikoptern cirklade lågt över brudparets bil som en hyllning till prins William. Foto: Skynews

Kompisar hyllade från ovan

När brudparet körde in på The Mall längs med S:t James Park cirklade en gul helikopter lågt över bilen. Prins William är utbildad räddningspilot och flyger till vardags en gul Sea King-helikopter i kungliga flygvapnet (RAF) och det här sågs som jobbarkompisarnas hyllning till prinsen.

Prins Charles har fest ikväll

Prinsen pappa Charles och hans Camilla lämnade strax efteråt också festen för att åka hem till Clarence House och fräscha upp sig, enligt Sky news.

Ikväll står Prins Charles värd för ett stort cocktailparty med middag och dans för 300 gäster. Han har bjudit in 100 personer och bröllopsparet 100 vänner vardera.

Ett säkert tecken på att drottning Elizabeth lämnat slottet är när baneret halas och Union Jack hissas över Buckingham Palace igen. Drottningen lämnade nyss i en helikopter, enligt Sky news, och en gigantisk blåvitröd flagga hissades omedelbart.

Publisert: