Nyheter

Gårdsägare pistolhotad efter parkeringsbråk

Av: 

Anna Alexandersson

NYHETER

Polisen omringade huset där bilföraren fanns – skickade in insatsstyrkan

Gårdsägaren strax utanför i Tierp blev arg på en bilist som parkerade på tomten och försökte mota bort honom.

Då drog bilisten upp en pistol.

Polisen spårade bilföraren till en lägenhet i centrum och när mannen vägrade samarbeta gick insatsstyrkan efter timmar av belägring in. 

Mannen på gården strax utanför Tierp såg hur en bilförare parkerade på tomten, enligt polisen. Då blev han upprörd och skrek att det inte var en parkeringsplats.

– Han skrek "bort" och blir hotad med vad han uppfattar som en pistol, bekräftade vakthavande befäl Mats Öjdahl vid Uppsala läns polis.

Polisen har spärrat av hus

Det var upptakten till ett stort polispådrag i samhället i dag. Larmet från gårdsägaren kom in klockan 13.30. Polisen omringade snabbt ett flerfamiljshus i centrala Tierp, där man antog att bilföraren gömde sig.

– Vi har för avsikt att ta kontakt med mannen och få ut honom ett lugnt sätt, förklarade Mats Öjdahl på eftermiddagen.

"Polisen har dragna vapen"

Timme efter timme stod polispatrullerna utanför lägenheten, som ligger på bottenvåningen i ett flerfamiljshus. Hela området var avspärrat och ingen släpptes ut eller in ur huset. Uppsalapolisen kallade också  vid 17-tiden in länets insatsstyrka, sju tungt beväpnade specialpoliser utbildade för extra farliga situationer.

– Polisen står med dragna vapen och har spärrat av området, berättade ett vittne till Aftonbladet.

Polisens förhandlare fick inte den misstänkte mannen att samarbeta. När polisen uttömt alla möjligheter fick insatsstyrkan vid 20-tiden order att gå in i lägenheten och plocka ut mannen.

– De går in i lägenheten nu och skriker "visa händerna", berättade ett vittne på plats.

Känd av polisen sedan tidigare

Polisen kallade av säkerhetsskäl in den insatsstyrkan eftersom det inte kunde uteslutas att det fanns flera personer eller vapen i lägenheten.

– Det bedöms inte vara någon fara för andra boende i huset, uppgav polisens presstalesman Christer Nordström.

Den misstänkte mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han är nu tagen till förhör i Uppsala och är misstänkt för grovt olaga hot. Det sker husrannsakan i lägenheten och bland annat letar polisen efter vapnet som mannen ska ha hotat med.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert: