Chockerande vändning i åklagarmord

1 av 2 | Foto: Dubbelmord Lokala poliser och utredare från FBI står utanför åklagaren Mike McLellands hem i Forney, Texas.
NYHETER

I slutet av mars hittades åklagaren Mike McLelland och hans hustru skjutna till döds i sitt hem i Texas.

McLelland utredde mordet på sin förra åklagarkollega Mark Hesse och misstankarna riktades fort mot det högerextrema fängelsegänget Aryan Brotherhood.

Men nu har hustrun till en före detta domare erkänt inblandning i de tre morden.

När Mike McLelland och hans fru hittades skjutna till döds den 31 mars skakades Texas.

Bara två månader tidigare sköts McLellands kollega, Mark Hesse, till döds på väg till jobbet. Hesse utredde vid tillfället det högerextrema fängelsegänget Aryan Brotherhood – och blickarna riktades snabbt mot politiskt färgade motiv.

Även mordet på McLelland och hans fru misstänktes ha koppling till naziutredningen.

– Det verkar inte vara en slump att en distriktsåklagare sköts ihjäl i det Texascounty där en annan åklagare blivit mördad, sa borgmästare Darren Rozell i staden Forney till tv-stationen CNN kort efter händelsen.

Provskjutit 20 vapen

Men nu kommer nya, chockerande, uppgifter i fallet.

Under onsdagen anhölls Kim Williams, misstänkt för de tre morden, uppger nyhetsbyrån AP.

Hon är gift med en före detta åklagare i Texas, Eric Williams, som förra året avskedades från sin post när det uppdagades att han stulit datorer från en myndighetsbyggnad. Mike McLelland och Mark Hesse var åklagare i fallet och Eric Williams dömdes till två års övervakning av en enig jury. 

Även Eric Williams sitter fängslad, misstänkt för att ha hotat med terroristhandlingar i samband med utredningen. Han utreds också för delaktighet i morden och enligt AP har polisens tekniker under veckan provskjutit minst 20 vapen som hittats i ett förråd hyrt av Eric Williams i Dallas.

Kim Williams har, enligt AP, erkänt att hon, tillsammans med sin man, varit delaktiga i de tre morden. Det är dock oklart vem som begick skjutningarna och Eric Williams har inte åtalats för morden.