Sex män erkänner ny gruppvåldtäkt

avCarina Bergfeldt

1 av 2 | Foto: AFP

Bara veckor efter den dödliga gruppvåldtäkten på en 23-årig student i New Delhi skakas Indien av ett nytt brutalt överfall.

Sex män har gripits som misstänkta för en gruppvåldtäkt på en kvinna på en buss i norra Indien.

Polisen söker efter en sjunde gärningsman.

Överfallet inträffade i fredags kväll.

En 29-årig kvinna klev på en buss utanför sina svärföräldrars hus i Punjab i norra Indien när hon fördes bort till ett hus i grannstaden Amritsar, uppger Raj Jeet Singh, polischef i Amritsar, till AFP.

Sex män gripna

I huset turades busschauffören, konduktören och fem av passagerarna om att våldta kvinnan hela natten, innan en av dem slutligen körde henne tillbaka till svärföräldrarnas hus där de dumpade henne på gatan tidigt på lördagsmorgonen.

– Sex män har arresterats, bekräftar Raj Jeet Singh.

Alla sex männen har erkänt brott.

23-årig kvinna dog

Fallet kommer bara en knapp månad efter den dödliga gruppvåldtäkten på den 23-åriga läkarstudenten Jyoti Singh Pandey i New Delhi den 16 december.

Fallet har orsakat en våg av protester mot förövare, politiker och rättssystem och offrets mamma har gått ut offentligt och sagt att hon hoppas på dödsstraff för de inblandade.

Rättegången mot fem av de misstänkta gärningsmännen i det fallet pågår. Den sjätte har uppgett att han bara är 17 år gammal, och man försöker fortfarande få fram hans exakta ålder för att avgöra i vilken rätt han ska ställas till svars.