Skulle på utflykt – med 19 barn i bilen

avVictor Stenquist

NYHETER

Fick böta efter ha lastat bilen full med elever

1 av 5 | Foto: GETTY
Vi har det bra ... Franska Peugeot kör med reklamsloganen ”Liten utanpå – stor inuti”. Nu verkar de ha fått konkurrens av Renault.

Hur många barn får plats i en Renault Clio?

Minst 19, uppenbarligen.

Lekisfröken Melanie Minnie hade lassat in så många av sina elever för en resa till den lokala gallerian.

En Renault Clio är inte stor. Det var däremot förvåningen när ­poliserna i sydafrikanska Pretoria stannade Melanie Minnie och såg hur många barn hon hade i bilen.

Fick samsas

Sex barn hade hon placerat i bagageutrymmet, tre i framsätet och övriga tio fick samsas i bilens baksäte. Alltså 19 totalt.

Polisen hade fått tips av en orolig shoppare som sett hur Minnie, som arbetar som lekisfröken, fyllt hela bilen med barn när hon lämnat en galleria i Pretoria.

En liknande händelse inträffade för en månad sedan, då 64 skolbarn i Kina packades in i en skolbuss med kapacitet för åtta personer. För att transportera hem barnen krävdes tolv polisbilar.

Bötfälldes

Trots trängseln verkade barnen i Melanie Minnies lilla Renault Clio till en början ha trivts bra i bilen.

– Först var de uppspelta, men efter ett tag började de bli oroliga och grät, säger fotografen Nico van Heerden till Daily Mail.

Melaine Minnie fick böta 1 500 sydafrikanske rand för tilltaget, ungefär 1 150 kronor, och hon har uppgett att det var första och sista gången som hon begav sig ut på utflykt med sina elever.