Nyheter

Dömd sjukgymnast blir av med legitimationen

Av: 

Erik Melin

NYHETER

Ofredade tolv patienter sexuellt

Sjukgymnasten dömdes för att ha förgripit sig på tolv kvinnor.
Sjukgymnasten dömdes för att ha förgripit sig på tolv kvinnor.

Den manliga sjukgymnasten dömdes till fängelse för att ha förgripit sig på 12 kvinnliga patienter.

Nu dras hans legitimation in.

Den sjukgymnast som av Linköpings tingsrätt dömts till tre år fängelse för sexuellt ofredande av 12 kvinnor får nu sin legitimation indragen. Beslutet togs under tisdagen av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Dömdes för 12 övergrepp

Mannen har överklagat tingsrättens dom till Göta hovrätt.

Sjukgymnasten, en man i 45-årsåldern, dömdes för att ha utsatt 12 kvinnor för sexuella övergrepp. Två av kvinnorna hade mannen samlag med, mot deras vilja.

Övergreppen ägde rum på mannens mottagning. En kvinna har bland annat berättar hur mannen tog på hennes underliv under ett pågående patientbesök. Därefter hade han sex med kvinnan, mot hennes vilja.

Flera anmälningar kom in

Kvinnan anmälde sjukgymnasten efter övergreppet, som inträffade under hösten 2011. När medier började rapportera om anmälan kom ytterligare ett flertal anmälningar om sexövergrepp in.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd skriver i sitt beslut att mannen kränkt det förtroende som ska finnas mellan patient och yrkesutövare i vården.

I juni dömdes mannen till tre års fängelse samt att betala skadestånd till 12 kvinnor som han har sexuellt ofredat. Mannen dömdes också för ett fall av ofredande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: