Socialkontoret i Vivalla i stabsläge – barn visar tecken på traumatisering

avJosefin Silverberg

Publicerad:

Socialkontoret i Vivalla i Örebro har gått upp i stabsläge efter dubbelmordet i tisdags.

– Vi går in i stabsläge för att samla alla de resurser som krävs till Vivalla, berättar Anna Andersson, enhetschef på socialkontoret i Vivalla till Nerikes Allehanda.

Enligt tidningen har barn så unga som fyra år blivit traumatiserade efter att ha bevittnat morden.

Det var i tisdagskväll som två män sköts från en moped i Vivalla i Örebro. Polisen meddelade senare att de dött av sina skador. En tredje man som skadades sitter anhållen misstänkt för dådet.

Enligt SVT Nyheter har ytterligare två personer frihetsberövats misstänkta för inblandning i dådet.

Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S) i Örebro avbröt sin Almedalsvistelse på grund av de senaste tidens händelser i stadsdelen Vivalla.

Socialstyrelsen går upp i stabsläge för att hantera de som vänder sig till dem för hjälp, rapporterar Nerikes Allehanda.

1 av 7 | Foto: Jerker Ivarsson

NA har uppgifter om att barn så unga om fyra år blivit vittne till dådet och visar tydliga tecken på att ha blivit traumatiserade.

Socialtjänsten i Vivalla gör bedömningen att de behöver gå upp i stabsläge för att centrera kommunens resurser till kontoret i Vivalla. Det handlar både om att hjälpa de som blivit vittne till dådet och de som känner oro över att deras barn är på väg in i kriminalitet.

– Vi hoppas att familjer där man känner sig orolig för att ens barn är på väg in i kriminalitet ska vända sig till oss för hjälp, säger Anna Andersson, enhetschef på socialkontoret i Vivalla till NA.

Även polisen har gjort bedömningen att skjutningen kräver att stora resurser aktiveras och klassar den därför som särskild händelse.

Tipsa | Aftonbladet

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Vivalla

Brott

Örebro