Socialkontoret i Vivalla i stabsläge – barn visar tecken på traumatisering

Socialkontoret i Vivalla i Örebro har gått upp i stabsläge efter dubbelmordet i tisdags.

– Vi går in i stabsläge för att samla alla de resurser som krävs till Vivalla, berättar Anna Andersson, enhetschef på socialkontoret i Vivalla till Nerikes Allehanda.

Enligt tidningen har barn så unga som fyra år blivit traumatiserade efter att ha bevittnat morden.

Det var i tisdagskväll som två män sköts från en moped i Vivalla i Örebro. Polisen meddelade senare att de dött av sina skador. En tredje man som skadades sitter anhållen misstänkt för dådet.

Enligt SVT Nyheter har ytterligare två personer frihetsberövats misstänkta för inblandning i dådet.

Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S) i Örebro avbröt sin Almedalsvistelse på grund av de senaste tidens händelser i stadsdelen Vivalla.

Socialstyrelsen går upp i stabsläge för att hantera de som vänder sig till dem för hjälp, rapporterar Nerikes Allehanda.

NA har uppgifter om att barn så unga om fyra år blivit vittne till dådet och visar tydliga tecken på att ha blivit traumatiserade.

Socialtjänsten i Vivalla gör bedömningen att de behöver gå upp i stabsläge för att centrera kommunens resurser till kontoret i Vivalla. Det handlar både om att hjälpa de som blivit vittne till dådet och de som känner oro över att deras barn är på väg in i kriminalitet.

– Vi hoppas att familjer där man känner sig orolig för att ens barn är på väg in i kriminalitet ska vända sig till oss för hjälp, säger Anna Andersson, enhetschef på socialkontoret i Vivalla till NA.

Även polisen har gjort bedömningen att skjutningen kräver att stora resurser aktiveras och klassar den därför som särskild händelse.

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN