Nyheter

Victoria lider under pressen

NYHETER

Jag vill uppleva Berlin som en vanlig person

BERLIN

Victoria mår ibland dåligt av skvallerpressens skriverier.

- En del av de här artiklarna har gett mig ärr i själen, säger hon.

ÄRR I SJÄLEN Kronprinsessan Victoria erkänner villigt att hon ibland skrattar åt skriverierna i kändispressen - men långt ifrån alla gånger. "En del av de här artiklarna har gett mig ärr i själen", säger hon.
ÄRR I SJÄLEN Kronprinsessan Victoria erkänner villigt att hon ibland skrattar åt skriverierna i kändispressen - men långt ifrån alla gånger. "En del av de här artiklarna har gett mig ärr i själen", säger hon.

Kronprinsessan Victoria praktiserar just nu på Svenska exportrådet. I går mötte hon ett hundratal journalister på den svenska ambassaden i Berlin. Tidigare har hon vädjat till den tyska pressen att inte förfölja henne, och gårdagens presskonferens var inget undantag:

"Som en vanlig person"

- Anledningen till att jag vill svara på era frågor nu beror bland annat på att jag vill att ni ska respektera mig. Jag vill uppleva Berlin som en vanlig person.

Som Aftonbladet berättade i går har landets ledande skvallertidningar redan hyrt in envisa fotografer som gör allt för att fånga den svenska kronprinsessan på bild.

Allt oroar Victoria som berättar om problematiken med kändispressens bevakning:

- Jag förstår att de tycker att det är deras rättighet att skriva. Men när de sitter och hittar på saker så känns det bara lågt. Jag har inget emot seriösa journalister som gör sin research och är duktiga på sitt jobb, säger hon.

I Tyskland publiceras varje år tusentals påhittade artiklar om det svenska kungahuset. Den ena smaskigare än den andra.

- Tysk skvallerpress är så dålig att jag inte ens tycker att det är någon idé att läsa den. Den svenska är inte heller bra, men där finns det åtminstone uppgifter som stämmer ibland.

Följer skriverierna

Men kan man inte bara skratta åt alltsammans?

- Det gör jag ganska ofta ska jag säga dig. Jag följer vad de svenska tidningarna skriver för jag vill veta vad andra människor läser om mig. Men ibland känns det inte alls så roligt. En del av de här artiklarna har gett mig ärr i själen.

Daniel Nyhlén

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter