Resan till Aten var som ett skämt

NYHETER

Aftonbladets medarbetare strandsatt efter flygförbudet

Redan resan till Aten kändes som ett dåligt skämt. Kaffepannor som flög ut i kabinen under start, fnissande flygvardinnor och översvamning på toaletten.

Och hur vi kommer hem, det är tydligen varken Aer Olympics eller Transjets bekymmer.

– Det är inte vårt problem, det får Aer Olympic lösa, det ar dem ni köpt resan av, meddelar Transjet när vi äntligen far tag i dem från hotellrummet i Aten.

Men från Aer Olympic får vi inga besked.

– Det hänger på om Transjet löser situationen, vi vet ingenting, svarar en stressad representant för Aer Olympic.

Vi får beskedet att ringa igen efter klockan 12, men när vi ringer tutar det upptaget i över tre timmar. Till slut möts vi av en telefonsvarare som bara meddelar att alla flygningar är inställda.

När vi kollar alternativa flyg hem får vi priser som ligger på mellan 4000–5000 kronor. Hur ska en trebarnsfamilj ha råd?

Att Transjet belagts med flygförbud kommer tyvärr inte som någon överraskning. Resan ner för två veckor sedan var kaotisk och oproffsig. Efter mellanlandningen i Thessaloniki höll vi på att aldrig komma i väg.

Vid ankomsten till Aten skulle flera passagerare vidare med inrikesflyg. I stället for att släppa ut alla så snabbt som möjligt bad de att dessa passagerare skulle komma till utgången. Lättare sagt än gjort på en jumbojet med över 500 passagerare som står upp med sina väskor. Det är risk för kaos på flygplatsen i eftermiddag när över 500 trötta passagerare väntar på besked från Transjet och Aer Olympic.

Petra Weiss