Nu skiljer det bara 2 703 ex

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Aftonbladet på väg att bli störst alla dagar i veckan

I dag är Aftonbladet cirka 100 000 exemplar större än Expressen varje dag.

- Vi är i dag dessutom större än Expressen, GT och Kvällsposten tillsammans på vardagar. Nu ska vi bli det alla dagar i veckan, säger Aftonbladets redaktionschef Niklas Silow.

Niklas Silow, redaktionschef.
Niklas Silow, redaktionschef.

Exakt hur stort gapet är mellan Aftonbladet och Expressen är okänt.

Expressen vägrar fortfarande att uppge sina egna siffror. De redovisar bara den sammanlagda siffran med de helägda dotterföretagen Kvällsposten i Malmö och GT i Göteborg.

Sammanlagt minskade Expressenkoncernens upplagor i oktober med 39 697 exemplar per utgivningsdag jämfört med oktober 1999.

För Aftonbladet blev minskningen betydligt mindre - 15 700 exemplar.

- Tre gratistidningar både på morgonen och eftermiddagen i Stockholm och en i Malmö-Göteborg har inte haft mer än en marginell effekt på Aftonbladets upplaga, säger Niklas Silow.

Tidigare i år började Aftonbladet att ge ut Sveriges enda dagliga sporttidning och söndagstidningen blev ett modernt magasin.

Fräscha bilagor

- Vi har fräschat upp bilagorna Puls, Hälsa och Aftonbladet Bil och startat Sveriges största korsordstidning Kryss. Och vi har massor med nya idéer för att ge läsarna en ständigt allt bättre tidning, säger Niklas Silow.

För tredje månaden i rad är Aftonbladet på vardagar större än Expressen, KvP och GT tillsammans. Skillnaden i oktober var 8 400 exemplar.

Gapet har minskat sex månader i rad

På söndagar är Expressen/ KvP/GT än så länge större. Men gapet har nu minskat sex månader i rad.

Per utgivningsdag, vardagar och söndagar ihop, har en markant förändring skett. I april var Expressens tre tidningar 67 700 exemplar större per utgivningsdag. Månad för månad har Aftonbladet knappat in. I oktober var skillnaden bara 2 703 ex.

- Vi märker läsarnas gensvar. Det är roligare än någonsin att jobba just nu, säger Niklas Silow.

Bengt Michanek

Publicerad: