Nyheter

Män rappade med käppar för dobbel

NYHETER

Offentliga bestraffningar har börjat tillämpas i Indonesien

Offentliga bestraffningar har börjat tillämpas i Indonesien efter att muslimsk Sharia-lag inrättats.

På fredagen bestraffades femton män med käppslag för olagligt spel.

I början av mars i år infördes den första rättsliga instansen som ska döma efter muslimsk Sharia-lag. Ny klädkod för kvinnorna i Ache infördes också där de uppmanades att täcka allt utom ansiktet, händerna och fötterna. Muslimska män i provinsen måste nu klä sig i bland annat byxor som täcker knäna, uppger den franska nyhetsbyrån AFP.

Spelade om en dollar

Det är den lokala polisen som ska se till att Sharia-lagarna följs. De femton männen dömdes för att de spelat om så låga summor som en dollar. De dömdes till upp till åtta rapp med en käpp och bestraffningen direktsändes i flera tv-stationer.

Rappning med käpp kan också bli straffet för otrohet, och brott mot alkohollagen. I en del länder där Sharia-lagen tillämpas som till exempel Iran och Nigeria, kan den som anses vara otrogen dömas till dödsstraff genom stening.

Avhuggen hand för stöld

Analytiker i Ache-provinsen säger att det inte är troligt att de som stjäl och begår korruptionsbrott kommer att få sina händer avhuggna, även om de enligt Sharia-lagen skulle få det straffet, uppger Reuters.

Indonesien är det land med flest muslimer i världen, men Islam är inte den officiella religionen och Sharia tillämpas inte någon provins än i Ache, uppger Islam Online.

Therese Holmberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal - Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter