”Alla har råd att hjälpa barnen”

NYHETER

Schlagerstjärnorna stöder insamlingen

1 av 2 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
"vi får inte blunda" ”Vi måste alla göra något för att skydda barnen”, säger Carola Häggkvist, och berättar hur hon gripits av Bobbys öde: ”Jag tar så illa vid mig att jag vill kräkas.”

Hela Sverige är överens: vi måste hjälpa de plågade, glömda barnen.

Stödet för Aftonbladets och Rädda Barnens kampanj är enormt.

– Jag tar så illa vid mig när jag läser om Bobby att det får mig att vilja kräkas, säger Carola Häggkvist.

Tioårige Bobby plågades till döds. Fyraårige Rasmus kvävdes av sin pappa. Treårige Freddie dog av vanvård.

I åtta dagar har Aftonbladet samlat in pengar tillsammans med Rädda Barnen för att hjälpa de glömda barnen. Fler och fler ställer sig bakom kampanjen.

”Vi får inte blunda”

– Vi måste alla göra något nu för att skydda barnen. Barnen är de mest svaga, de är lojala mot sina föräldrar och skäms för att säga om de är utsatta för något. Så vi vuxna måste ta ansvaret att se till att barnen inte lider. Vi får inte blunda för detta, säger Carola Häggkvist.

”Jag gråter varje dag”

Mejlen och samtalen har strömmat in efter artiklarna om Bobby. Alla är överens: det som hände Bobby får inte hända igen.

– Jag har gråtit varje dag när jag läst om Bobby. Det är fruktansvärt. För mig är det en självklarhet att stödja Aftonbladets kampanj, säger Charlotte Perrelli.

Kampanjen har redan gett resultat. Rädda Barnen har blivit så nedringt av personer som vill tipsa om barn man tror far illa eller prata om sin egen situation att man kallat in extrapersonal.

– Hjälp till du också, alla har råd att skänka 50 kronor, säger Charlotte Perrelli.

Hjälp till att skydda barnen

Läs mer:

Tidigare:

En tioårig pojkes död har väckt hela Sverige. Tragiken i Bobbys öde engagerar nu ministrar, artister, myndigheter, organisationer och hundratusentals helt vanliga svenskar. Alla ställer samma krav: det får inte hända igen. – Vi vuxna måste ta ansvaret att se till att barnen inte lider. Vi får inte blunda för detta, säger Carola Häggkvist. Stöd Aftonbladets och Rädda Barnens kampanj för de glömda barnen. Ett sms för 50 kronor kan bli droppen som räddar ett liv.

Jill Sjölund