”Vår ideologi bygger på kristna värden – inte religion”

NYHETER

KDU:s Ella Bohlin om aborter, feminister och portningen från internationella dagen mot homofobi

   Ella Bohlin säger: Skepp o hoj! Nu är jag här.

sweetie säger: hej, vad tycker ni man ska göra åt ungdomsarbetslösheten - håller ni med de andra högerpartierna i allt eller har ni egna förlsag?

   Ella Bohlin säger: Vi vill att det ska bli billigare att anställa, därför sänker vi arbetsgivaravgifterna. Vi vill också ha lärlingsprogram på gymnasiet för att öka kontakterna m arbetsmarknaden. Vi är ganska eniga inom Alliansen.

fella tio säger: hej hej, vad anser KDU om sexhandeln i berlin under kommande fotbolls VM ?

   Ella Bohlin säger: Fruktansvärt! Vi vill att Sverige ska verka för att synen på sexköp förändras i Europa. Det är inte okej att köpa en annan människas kropp. Prostitution är ingen näringsgren!

Jacob säger: Hej! Jag undrar vad du tycker om det som ofta beskrivs som "sexualisering"? Jag jobbar själv som fotograf på en tidning med lättklädda kvinnor och mkt annat och tycker såklart at vore tråkgit om vårt innehåll reglerades/förbjöds..i vårt senaste nr hade vi något som kallades "kvinnorump-special" vilket renderat i mängder med hotbrev från feminister m.m

   Ella Bohlin säger: Vi vill öka konsumentmakten istället för att förbjuda saker hit och dit. Det vi vänder oss mot är utseendefixeringen i samhället, alla människor är unika och har ett okränkbart värde. Vi tror också på marknadens självsanering och ansvar.

brulle säger: tja vad tycker du om FI?

   Ella Bohlin säger: Ett vänsterparti under feministisk flagg. Jag har absolut inget emot att kvinnor organiserar sig för att fokusera på jämställdhetsfrågor, men Fi är verklighetsfrånvända och har stolliga förslag som könsneutrala namn. Jag tror att den "vanliga" kvinnan har svårt att identifiera sig med deras politik. Jag jobbar för jämställdhet befriad ifrån radikalfeminism.

Eddie säger: Hej Ella! Hur kommer det sig att ni inte tar arbetar för HBT-personer rättigheter i samhället? Hur uppmärksammar ni Internationella Antihomfobidagen den 17 maj?

   Ella Bohlin säger: Bra att du tar upp detta! Läs Aftonbladet idag där jag kommenterar hur trist jag tycker att det är att vi i KDU är portade ifrån att vara m på manifestationen imorgon. Jag ville komma och tala om hur viktigt det är att motverka hatbrott och homofobi - men portades av RFSL!!

simon nummela säger: Ella, Hur ser du på skolans roll i samhället? Och hur vill du förbättra skolan? Som faktiskt inte fungerar idag!

   Ella Bohlin säger: KDU vill att skolan ska vara till för eleven och inte tvärt om. Valfrihet är viktigt, därför välkomnar vi friskolor som bidrar till mångfald i pedagogoiken. Vi vill ha tydliga kunskapskrav och tidigare betyg, från åk 7. Betyg är till för att hjälp skall kunna sättas in tidigt till studiesvaga elever.

khap säger: Först, vad snygg du är. Vad anser du om invandringen, bra dålig. Tillför den mer än den tar?

   Ella Bohlin säger: Åh, tack! Invandring tillför kompetens och bidrar till kulturell och etnisk mångfald. KDU vill på sikt ha fri invandring, det är dock viktigt att alla får plats i samhället. Integration och arbete går hand i hand. Arbete bryter utanförskap och bidrar till att språket utvecklas hos personen.

tanja säger: Jag är lesbisk. Jag undrar vad ni gör för mig? RFSU menar at ni menar att jag inte kan adoptera eller föda mitt eget barn!

   Ella Bohlin säger: Vi arbeter för alla människors lika värde, ingen ska behöva bli kränkt pga av att man är homosexuell. Frågan om adoption för homosexuella är inte lätt, så svår att vi i KDU valde att lyssna på experterna, barnrättsorganisationer har sagt nej. De anser att barn har rätt till både en mamma och en pappa. KDU säger nej till att ensamstånde adopterar.

kråkan säger: hej ella vem är din politiska förebild?

   Ella Bohlin säger: Affe (Alf Svensson) och Madeleine Albright (fd utrikesminister i USA)

DinkyDonk säger: Hej Ella!

Jaf är själv Kristdemokrat men undrar om ni inte borde byta namn?? Jag har upfattat det som att ni bland unga iallafall kan tolkas som "hyper"kristna. Att ni vill ha bön i skolan m.m Vad tycker du?

   Ella Bohlin säger: Kul att du är kristdemokrat! Det måste ha blivit en missuppfattning, vi har inte förespråkat bön i skolan. Vår ideologi bygger på kristna värden och inte religion. Värden som tex människans rätt till liv. Vi värnar religionsfriheten (och då alla religioner) som en grund i det demokratiska samhället. Vi är ingen kyrka utan ett politiskt parti.

sebbe säger: Hej...Varför ska man blanda religion och politik??

   Ella Bohlin säger: Man ska inte blanda religion och politik!!

Reeperbahn säger: Hej! På er hemsida står det att ni vill införa fler poliser i Sverige. Jag var själv i Göteborg och blev mycket illa behandlad av polisen och har därför inget som helst förtroende för den svenska poliskåren. Varför vill ni rekrytera folk till en kår som inte kan sköta sitt jobb ordentligt?

   Ella Bohlin säger: Tråkigt att du inte känner förtroende för rättsväsendet, det är dock inte ett argument för att avskaffa det. Vi behöver en bred rekrytering till poliskåren som kan representera hur samhället ser ut. Fler kvinnor och mnsk med utländsk bakgrund tex. Kåren får inte bli homogen.

Victor säger: Hur är det med er syn på abort nuförtiden?

   Ella Bohlin säger: KDU tycker att de höga aborttalen i Sverige är problemematiskt. Vi vill minska antalet ofrivilliga graviditeter genom bla bättre sexualundervisning, generösare öppettider på ungdomsmottagningarna och tillgänglighet till preventivmedel. KDU ser inte att ett förbud mot abort är lösningen, vi vill jobba förebyggande.

Leadbelly säger: Varför ska man inte blanda religion och politik? Jag tycker man ska få föra upp vilka argument man vill... Att det är svårt att argumentera för dem på ett förnuftigt sätt är sedan en annan sak...

   Ella Bohlin säger: Man kan inte använda bibeln eller koranen i en politisk debatt. Det är det jag menar med att inte blanda religion och politik. Vår ideologi är inspirerad av de kristna värdena.

Nicklas säger: Hejsan.

Jag blir så jävla förbannad på alla fallskärm som statligt anställda chefer och politiker får. Var står ni när det gäller fallskärmar?

   Ella Bohlin säger: Det blir jag med! Beloppen måste absolut diskuteras, de är alldeles för höga. Staten och det offentliga har ett stort ansvar och måste föregå med gott exempel. Jag har ingen lust att bidra med mina skattepengar till Anitra Steens feta pension!!

gruset säger: hej ella, på vilket sätt blir detbättre för de svagai samhället om man sänker a.kassan och sånt som högerblocket vill, tror ni att folk som är arbetslösa är slöa?

   Ella Bohlin säger: Vi har aldrig påstått att sänkta nivåer ger fler jobb. En politik som stimulerar näringslivet ger fler jobb. Men det måste löna sig att arbeta. Det ska vara skillnad på att jobba och att vara bidragsberoende. Sossarna vill få det att låta som det råder konkurrens mellan arbete och bidrag, då väljer vi arbete.

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan

anja säger: jag har väntat i 7 månader plats för mitt barn till dagis vad skulle ni göra åt det

   Ella Bohlin säger: Göra det lättare att starta och driva fristående förskolor. Förra veckan fick Alliansen tillsammans med Miljöpartiet igenom ett förslag om fri etableringsrätt för förskolor, det är ett steg på vägen. Vinner vi valet får du en dagisplats.

Moderator säger: Tack Ella Bohlin och tack alla ni som ställde frågor

   Ella Bohlin säger: Tack. Hej då.

Läs också: