Nu är Johnnie drömgrannen

NYHETER

En drömgranne ska vara som Johnnie Krigström, målaren i Kanal 5:s "Roomservice" och "Malmvägen".

Hjälpsam, diskret och rolig.

-Oj då, har jag blivit utsedd till drömgranne? Det var ju smickrande, säger Johnnie Krigström.

Foto: MARTIN LINDEBORG
I topp Program­ledaren Johnnie Krigström är vår favoritgranne. Kollegan Mattias Särnblom kvalade inte in på listan.

Det är 2459 svenskar som i Svensk Fastighetsförmedlings Bobarometern har röstat fram Johnnie Krigström som sin favoritgranne.

-Jag är nog kanske en bra granne. Jag kan ju fixa litet om det behövs, säger han också.

"Jag var förfärlig"

Det är inte så länge sedan han flyttade in i en lägenhet i Bromma i västra Stockholm.

-Då var jag nog förfärlig. Det var mycket renoverande och borrande i väggarna. Nu är det färdigt och då är jag tyst och diskret.

-Dessutom jobbar jag ganska mycket så nu är jag sällan hemma. Det kanske är därför jag är en bra granne, säger Johnnie Krigström.

Hans programledarkollega, snickaren Mattias Särnholm, fanns inte med på listan över kändisar i Bobarometern. Martin Timell, också tv-fixare, har tidigare toppat listan.

Nära hälften av de röstande vill att grannen ska vara hjälpsam. Det näst viktigaste är att grannen är diskret följt av att han eller hon ska vara rolig. På vilket sätt framgår dock inte.

Det man helst vill ha hjälp med är att grannen ska kunna titta till bostaden när man är är bortrest. Att samtidigt vattna blommorna är bra för grannsämjan.

Låna socker inte så vanligt

Att låna en kopp socker är däremot inte så vanligt. Bara fyra procent brukar göra det och bara fem procent brukar låna verktyg.

På delad andraplats kommer Kattis Ahlström och Carolina Klüft.

Personer över 50 år vill helst ha Bengt Magnusson som granne.

-Trevliga grannar är en viktig del i ett bra boende men undersökningen visar att det bara är var tionde som tar reda på vilka man får innan man flyttar in, säger Elisabeth Mogensen på Svensk Fastighetsförmedling.

...och så ska grannen vara

Per-Iwar Sohlström