Lugn start i midsommartrafiken

NYHETER

Få allvarliga trafikolyckor

Midsommartrafiken flöt på nästan som vanligt under fredagen med relativt få olyckor runt om i landet.

En dödsolycka inträffade utanför Södertälje. I Skåne rapporterades flera olyckor.

På midsommaraftonskvällen fördes en man med skador till Växjö centrallasarett sedan han vält under körning med en fyrhjuling i skogarna kring Åseda i södra Småland. Det visade sig att han var berusad och han är misstänkt för rattfylleri.

I norra Jämtland inträffade under kvällen en singelolycka nära Järvsand. Tre personer skadades där, varav en allvarligt.

Dödsolycka på morgonen

Tidigt på midsommaraftons morgon omkom en 22-årig man utanför Södertälje sedan han i hög fart kört in i en bergvägg. Vad som orsakat olyckan är oklart.

På eftermiddagen inträffade ytterligare två olyckor i Stockholmstrakten. En kvinna fördes till sjukhus med helikopter sedan hon kört in i ett träd på gamla Norrtäljevägen. Vid en krock på Bergstorpsvägen i Vallentuna skadades förarna av de båda bilarna, oklart hur allvarligt, och fördes till Danderyds sjukhus.

I Skåne var trafikolyckorna fler än vanligt under fredagen. Efter en personbilskrock på vägen mellan Torekov och Hov på Bjärehalvön fick en man föras till sjukhus med allvarliga skador. En av bilförarna misstänks för rattfylleri. Tre personer, varav ett barn, fördes till sjukhus efter en annan krock i Södra Sandby utanför Lund.

I Höganäs övermannades en misstänkt rattfyllerist på förmiddagen och i Röstånga inträffade under tidiga eftermiddagen en singelolycka med en motorcykel. Mc-föraren fick föras till sjukhus. Tre personer skadades också då två bilar krockade på E22 vid Vä utanför Kristianstad.

Ingen av de drabbade i ska ha ådragit sig livshotande skador.

Misstänkta rattfyllerister

Polisen i Blekinge, Halland, Kronobergs- och Kalmars län genomförde under förmiddagen en hel del rattfyllerikontroller. I Kalmar län tog polisen fyra misstänkta rattfyllerister under tidig morgon vid olika campingplatser och en femte på Storgatan i Borgholm på Öland.

En av de misstänkta rattfylleristerna, en kvinna, körde på en fotgängare med sin bil i Byxelkrok. Fotgängaren klarade sig utan allvarliga skador.

Trafiken till Öland fungerade under dagen bra även om den gick lite långsamt.

Inte heller från Västkusten rapporterades några större incidenter.

TT