Pedofil jobbade på dagis

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

48-åringen misstänks för övergrepp på småpojkar

1 av 2 | Foto: PERNILLA WAHLMAN
Samhälle i chock Mannen arbetade på dagis på en ort i Mellansverige. I går kväll informerade polisen barnens föräldrar.

En 48-årig förskollärare från Mellansverige misstänks ha förgripit sig på två små pojkar.

I går kväll informerades föräldrarna på det dagis där han arbetar.

- Det känns förskräckligt. Man blir både chockad och förbannad, säger Anna-Karin som har barn på förskolan.

I över ett års tid misstänks mannen ha ofredat två pojkar, 8 och 10 år gamla. Polisen kontaktades sedan en av pojkarna berättat för sina föräldrar. Mannen anhölls i helgen och häktades i måndags på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande.

-Jag är fortfarande chockad. Jag hoppas att inte mitt barn blivit utsatt, samtidigt som jag tycker synd om de barn som har blivit det, säger Anna-Karin, vars barn går på förskolan.

Ofta på badhuset

Hon beskriver mannen som otroligt populär.

- Han är ofta ute bland barnen i området. Man ser honom alltid när det är tivoli eller andra evenemang och han är ofta på badhuset.

Enligt en person i 48-åringens närhet har flera barn besökt mannen i hans hem, där även övergreppen på de två pojkarna ska ha skett.

- Det känns förskräckligt. Det är fruktansvärt att det inte kommit fram tidigare, säger Anna-Karin.

-Man blir rädd när man tänker på de dagar man har haft sitt barn kvar när han har stängt dagis. Då är han ju själv. Det är otäckt.

Vid informationsmötet i går kväll fanns kommunens krisgrupp på plats. Flera föräldrar stannade kvar för att prata med den. Anna-Karin tycker att det är svårt att veta hur man ska agera som förälder.

- Jag vet inte om jag ska fråga mina barn någonting eller om jag ska låta det komma av sig självt, om det har hänt något. Man vill ju inte ställa ledande frågor. Det är jättesvårt, säger hon.

Polisen uppgav på mötet i går kväll att fler barn ska förhöras, men att det för närvarande inte finns några misstankar om att barn som går på förskolan nu har drabbats. Enligt uppgifter till Aftonbladet har de båda pojkarna som anmält mannen tidigare gått på förskolan. Den uppgiften gick dock inte att få bekräftad i går kväll.

Har jobbat i flera år

Barn- och ungdomsnämndens ordförande i kommunen uppger att mannen har jobbat där i ett par år och att man inte haft några misstankar mot honom tidigare.

- Vi har kollat brottsregister på alla som har anställts på senare år. Så även på honom, och det har inte funnits något, säger han.

Mannen är tagen ur tjänst så länge misstankarna mot honom kvarstår.

- Sen får vi gå vidare när polis och åklagare är färdiga med sitt jobb, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande.

Fotnot: Anna-Karin heter egentligen något annat.

Yngsta barnet bara ett halvår

Eva Buskas

Publicerad: