Nyheter

Hastighets-kamera kan lösa morden

lösning på väg På vägarna från Härnösand, både norrut och söderut, finns hastighetskameror. Polisen granskar nu de senaste dagarnas bilder för att förhoppningsvis få se de misstänkta mördarnas bil.

lösning på väg På vägarna från Härnösand, både norrut och söderut, finns hastighetskameror. Polisen granskar nu de senaste dagarnas bilder för att förhoppningsvis få se de misstänkta mördarnas bil.

Foto: mattias carlsson

NYHETER

HÄRNÖN

Polisen har gått ut med rikslarm på två män efter morden på Gerd Wiklund, 67, och Tor Öberg, 70, i Brattås.

Nu hoppas man att männens bil ska ha fotograferats av en hastighetskamera.

När polisen undersökte gården där de båda mördade hittades gjorde de flera beslag av tillhyggen som kan ha använts vid dubbelmordet.

Foto: mattias carlsson

Polisens rikslarm bygger på uppgifter från flera vittnen. De har sett två män i den aktuella bilen och sätter det i samband med dubbelmordet i Brattås, enligt Aftonbladets källa.

Männen färdas i en grå, eventuellt ljusblå, personbil av äldre modell.

Polisen ska syna bilderna från de hastighetskameror som finns utplacerade både norr- och söderut på E4:an. Här kan det finnas en bild på mördarens eller mördarnas bil.

Kopplas till mordet

Uppgifterna om de två männen i bilen kom in till polisledningen mindre än ett dygn efter att det äldre paret hade hittats mördat. Det vittnena berättade är så konkret att polisen gick ut med rikslarm.

Männen i bilen ska ha setts nära mordplatsen och kan även på annat sätt kopplas till brottet.

Polisens talesman Leif Hemmingsson poängterar hela tiden att polisen arbetar mycket brett.

- Allt ska tas in och dokumenteras, säger han.

Om några dagar kommer förstärkning från riksmordkommissionen med specialister på inre spaning.

Experter på förhörsteknik ska dokumentera alla förhör med vissa kodord.

Efter hundratals förhör kan förhörsledarna eventuellt hitta ett mönster som pekar ut en gärningsman. En till synes liten detalj kan få stor betydelse.

- Därför ber vi allmänheten om hjälp, säger Hemmingsson.

Även om rikslarmet gäller två män kan det inte uteslutas att det var en kvinna och en man i den aktuella bilen. Därför kartlägger polisen den kvinna och man, båda i 30-årsåldern, som kopplas till ett östland och i onsdags sågs vid taxistationen.

De har en grå, gammal och dåligt skött Mercedes.

Nära färjeläget

Polisen har det sista dygnet fått in tips om att parets bil kört längs Norrlandskusten i Ångermanland och Västerbotten, enligt Aftonbladets källa.

I Holmsund utanför Umeå finns en färjeterminal. I går kväll hade polisen i Umeå inte fått några uppgifter om att paret ska ha varit synligt i området med sin gamla Mercedes.

Tidigare artiklar

Lennart Håård

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp smidig tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter