Nyheter

Blossom: Lagom är bäst när det gäller allting

NYHETER

Hon är piggast i rutan. Energiknippet Blossom Tainton-Lindquist är vår tids Bengt Bedrup.

Med sunda råd om vettig kost och träning har hon fått svenska slöfockar att resa sig ur tv-sofforna.

Namn: Blossom Tainton-Lindquist Ålder: 42 Familj: Maken Hans Lindquist, tvillingarna Robin och Kevin, 21 år och Elliot, 11 år. Yrke: Artist, personlig tränare och programledare. Bor: I Stockholm
Namn: Blossom Tainton-Lindquist Ålder: 42 Familj: Maken Hans Lindquist, tvillingarna Robin och Kevin, 21 år och Elliot, 11 år. Yrke: Artist, personlig tränare och programledare. Bor: I Stockholm

Vi i Sverige blir så inspirerade av dig! Hur hanterar du att vara så populär?

– Ja du... personer kommer ofta fram och berättar att de förändrat sitt liv tack vare ”Toppform”. Det är en kick! Men visst kan det bli för mycket av det goda iblandÌ´1;? Men att främmande människor känner en sådan stark drift att berätta för MIG hur de lyckas med kost och träning, är ju fantastiskt och något att vårda.

Vad är det bästa med Sverige?

– Naturen, årstiderna och allemansrätten. Det är jättejobbigt att leva med mörkret varje år, men jag skulle inte vilja vara utan det lyft jag känner då ljuset kommer tillbaka.

Vad är det sämsta?

– Att vi skäms för ordet ”lagom”. Det är faktiskt ett ord som är unikt för svenskan och ska inte alls likställas med ”tråkig”. ”Lagom” är yin och yang i ett ord. Lagom är bäst när det gäller allting. Faktiskt. Sedan kan jag tycka att tvättstugetjafsandet är trist.

Vilket är ditt smultronställe i Sverige?

– Jag säger flera: Gotland, skärgården, fjällen – att stå högst upp på en fjälltopp och spana ut över vidderna är svårslaget.

Vilken är värsta hålan?

– Å, det där är så svårt. Höstmörker, småregn och små hålor är deprimerande. Samhällen utan liv är öken, men jag kan inte riktigt säga vilken som är hemskast.

Vad symboliserar, för dig att något är ”osvenskt”?

– Det är ett knäppt ord och jag tycker det är synd att det finns. Spontanitet ska väl vara lite osvenskt, men jag vet inte om jag håller med.

Säg ett ord på svenska som du tycker är riktigt vackert.

– Smultron-tårta. Mmm...

Juryns motivering:

Här är våra favoritsvenskar:

Erika Scott

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter