Över 130 döda i monsunregnen i Indien

Av:  TT-AFP

Räddningspersonal evakuerar människor som strandsatts i översvämningar i Kolhapur i västra Indien, efter kraftiga monsunregn.
Räddningspersonal evakuerar människor som strandsatts i översvämningar i Kolhapur i västra Indien, efter kraftiga monsunregn.

Minst 136 människor har omkommit och tiotusentals har evakuerats efter kraftiga monsunregn i delstaten Maharashtra i västra Indien. Även grannstaten Goa har drabbats hårt.

Räddningspersonal söker efter överlevande efter de översvämningar och skred som utlösts av ovädret och som ligger bakom en stor del av dödsfallen. Minst 68 människor saknas efter skreden, och många av dem befaras ha begravts av lera.

Flottan, armén och flygvapnet har satts in men arbetet med att evakuera strandsatta försvåras av att vägar blockerats av jordskred. Samtidigt varnar Indiens meteorologiska institut IMD för fortsatt ”extremt kraftigt regn” i sex distrikt i Maharashtra.

Hittills har minst 136 människor omkommit i delstaten och 84 000 evakuerats, skriver India Toda y. Det häftiga regnandet har lett till ökad risk för att de större floderna ska svämma över sina bankar.

Även grannstaten Goa har drabbats hårt med hundratals skadade bostäder, rapporterar BBC. Räddningspersonal har försökt nå de boende, men även där har jordskred blockerat vägar, däribland motorvägen mellan Bombay och Goa.

Delstatens chefsminister Pramod Sawant säger att översvämningarna är de värsta på årtionden och har orsakat omfattande förödelse.

Publisert: