Sju barn hölls avskärmade från samhället på släktgård

Sju barn har hållits avskärmade från samhället på en gård i Halland.

En tvåårig flicka som föddes på gården registrerades inte hos folkbokföringen, avslöjar DN.

När tre av barnen skulle omhändertas visade det sig att familjen var försvunnen.

Sju små barn från samma släkt har hållits avskärmade från samhället på en släktgård i Halland, rapporterar Dagens Nyheter. Socialtjänsten ska enligt tidningen ha slagit fast att flera av barnen lever ”ett isolerat liv”.

Bland barnen som hållits på gården ska en av flickorna ha fötts i hemmet. Hon registrerades inte i folkbokföringen och existerar formellt inte i Sverige. I utredningarna beskrivs den tvååriga flickan som rättslös, enligt tidningen.

Föräldrarna på gården beslutade bland annat att inte låta sina två äldsta barn gå i skolan. Pappan ansåg att skolbarn far illa av mobbning och sexuella trakasserier. Istället genomförde föräldrarna hemundervisning.

Familjen försvunnen

Pappan ska enligt tidningen haft en offentlig och framgångsrik karriär inom spelvärlden. Karriären innehöll sponsoravtal och miljonvinster innan han avslutade spelkarriären i början av 2010-talet.

Redan 2017 gjordes den första orosanmälan mot familjen. Under hösten 2021 inledde socialtjänsten en omfattande utredning.

I våras genomförde polisen en insats vid adressen för att omhänderta tre små barn, en av dem var den ”rättslösa” tvååringen. Vid insatsen visade det sig att familjen inte längre var kvar på gården.

Föräldrarnas ombud, Elisabeth Scheffer säger till DN att hon inte vet var familjen befinner sig.

– De gick under jorden samma dag som domen kom. Jag vet inte var de är, om de är i Sverige eller utomlands, eller hur de mår. Mitt uppdrag är vilande, säger hon till tidningen.

Publisert: