Blöt färd på husvagn gav skallskada och åtal

Av:  TT

En blöt fest slutade med en olycksdrabbad färd på ett husvagnstak och en allvarlig skallskada. Nu åtalas föraren. Arkivbild.
En blöt fest slutade med en olycksdrabbad färd på ett husvagnstak och en allvarlig skallskada. Nu åtalas föraren. Arkivbild.

En 27-årig man i Finspångs kommun är åtalad för vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycksplats efter en blöt fest och en olycksdrabbad färd på ett husvagnstak, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Det var i september förra året som två män, 27-åringen och en 35-åring, lämnade festen i en bil med en husvagn på släp. De berusade männen skulle iväg för att förbereda en överraskning för en gemensam vän som fyllde år dagen därpå.

27-åringen har i förhör uppgett att 35-åringen insisterade på att åka på taket av husvagnen. Och så blev det: den yngre körde i väg med den äldre på taket.

Men när 27-åringen kom fram till resmålet upptäckte han till sin förskräckelse att festkamraten inte längre satt på taket. Han valde då att lämna platsen utan att ringa SOS Alarm om vad som hade hänt.

I stället var det en förbipasserande bilist som upptäckte 35-åringen – som hade ramlat av och fått livshotande skallskador. Mannen överlevde men är fortfarande sjukskriven.

Först efter flera veckor lyckades polisen ta reda på vad som faktiskt hänt och kallade in 27-åringen för förhör. Han erkänner brott, men inte att han har smitit från platsen. Detta då han säger sig ha haft kontakt i ärendet med en deltidsbrandman som bodde i närheten av platsen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN