Vännernas fynd på restaurangen: ”Vidrigt”

1 av 2
NYHETER

Isak Laine och hans kompis Ali Roodi fick en obehaglig syn på lördagsmorgonen. En gigantiskt råtta sprang omkring fritt inne på Burger King.

– Alltså, den var lika stor som en chihuahua, fast fetare, säger Isak.

När Isak Laine, 19, och hans kompis Ali Roodi skulle ta tåget från Stockholm till Karlstad i lördags morse, upptäckte de någonting som rörde sig innanför Burger Kings glasmontrar.

– Det var en skitstor råtta som sprang omkring därinne, säger Isak.

Isak säger att han har varit kund på den restaurangen i flera år men att det nu inte blir någon mer mat inhandlad just därifrån.

– Jag kommer definitivt att be någon genomsöka lokalen innan jag köper någonting därifrån igen. Den kan ju ha sprungit runt och uträttat sina behov där de lagar maten, om du förstår vad jag menar, säger han och fortsätter:

– Alltså, den var lika stor som en chihuahua, fast fetare. Detta måste uppmärksammas. Jag förstår inte hur de kan ha missat den. Vidrigt.

Rune Sandvik, vd för King Food Scandinavia, Burger King, skriver i ett mejl att råttan inte kommit inifrån restaurangen utan från det allmänna utrymmet på centralstationen.

Vi har pratat med restaurangen som meddelar att personalen blev varse om att det ska ha varit en råtta i gästutrymmet, inte i kök och förråd där vi hanterar och lagrar mat efter det att restaurangen stängt i torsdags förra veckan. I fredags ringde restaurangchefen vår externa partner som jobbar med matsäkerhetsfrågor och bad dem komma ut till restaurangen. De har varit där och inspekterat och de har kommit fram till att råttan inte kan ha kommit från vår restaurang utan att den kommer utifrån, dvs det allmänna området på stationen. Vi har därför kopplat in Jernhusen som ska inspektera fastigheten och utrymmen utanför restaurangen samt att vi jobbar vidare med matsäkerhetsföretaget så att vi kan vara säkra på att detta inte sker igen. Vi är dock glada för att vi inte har haft besök av skadedjur inne på de ytor där vi hanterar och lagrar vår mat”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Råttor

Stockholm