Bannon: Detta var Trumps största misstag

NYHETER

Att göra sig av med FBI-chefen James Comey var ”det största misstaget i den politiska historien”.

Det säger Steve Bannon, som själv fick sparken av Donald Trump, i en stor intervju.

1 av 3
Steve Bannon var fram till nyligen Donald Trumps kanske mest kontroversiella medarbetare.

Efter en tid av interna strider och läckor från Vita huset gav Trump sin kanske mest kontroversiella medarbetare, den förre Breitbart-chefen Steve Bannon, sparken.

Nu talar han ut i en stor intervju med CBS 60 minutes. I den delade han ut smockor till den katolska kyrkan, republikaner i kongressen som vänt sig mot Trump, och, föga förvånande, mainstreammedia.

  • ”Det republikanska etablissemanget försöker annullera valresultatet. De kommer att ställas till svars”. Om republikaner i kongressen

  • ”Vårt mål är att stödja Trump”. Om Breitbart news uppdrag

  • ”Den katolska kyrkan behöver papperslösa för att fylla sina kyrkor”. Om den katolska kyrkans stöd för papperslösa invandrare

  • ”Jag behöver inte bli uppläxad av limousinliberaler från Upper East side”. Om kritiken mot att han inte tar medborgerliga rättigheter på allvar.

Men Bannon riktade också kritik mot sin förre chef Donald Trump, som han fortfarande stödjer (och har sagt att han ”ska gå i krig för”).

Att sparka James Comey, samtidigt som han utredde presidentens misstänkta rysskopplingar, var det ”största misstaget i den politiska historien”.

– Utan det hade vi inte haft Muellers utredning, sa Bannon.

Mueller är den särskilde åklagare som nu utreder eventuella kopplingar mellan Ryssland och Trumps stab.

Bannon försvarade också presidentens flitiga twittrande, som har dragit in honom i en rad kontroverser. Han tvivlar på att den nyinsatte stabschefen John Kelly, en tidigare general som fått uppdraget att bringa ordning till en administration som präglats av interna strider och kaos, kan få Trump att lägga band på sig själv.

– Det här är Donald Trump som talar direkt med det amerikanska folket... Ni får leva med det, säger Bannon.

Sedan Bannon fick sparken har han återgått till den högerextrema sajten Breitbart news.

ARTIKELN HANDLAR OM