Allvarligt skadad turist efter attack på La Rambla har avlidit

NYHETER

En 51-årig kvinna från Tyskland är det sextonde dödsoffret efter terroristattacken i Spanien.

Det bekräftar de spanska myndigheterna på söndagen.

En tysk turist skadades allvarligt under attacken på La Rambla i Barcelona den 17 augusti. Den 51-åriga kvinnan dog på sjukhuset på söndagsmorgonen, skriver El Pais.

Dödssiffran efter terroristattackerna i Barcelona och Cambril har nu stigit till 16 personer.

130 personer skadades vid attackerna i Spanien för drygt en vecka sedan. Totalt är det 24 personer som fortfarande vårdas på sjukhus, 20 efter attacken på La Rambla i Barcelona och fyra personer efter attacken i Cambril.

Planerade sprängdåd

I en bombfabrik i Alcanar planerade man att använda sprängmedel till en mycket större attack i Barcelona. Men bara några dagar innan attacken i Barcelona och Cambril så dog flera terrorcellens medlemmar i en explosion i bombfabriken.

I ett polisförhör berättar en av de fyra gripna, misstänkta för delaktighet i attentaten, att man förberedda ”väldigt omfattande attacker”. De attacker som istället utfördes i Barcelona och Cambril var desperata alternativ.

12 personer misstänks ingå i terroristcell

Den spanska polisen misstänker att terroristcellen har 12 medlemmar, varav två personer dog när det exploderade i bombfabriken i Alcanar. Sex personer har skjutits ihjäl av polisen och fyra personer har gripits.

Tidigare i veckan greps även två personer i Marocko, misstänkta för att ha koppling till terroristcellen. Den ena mannen uppges även kunna vara länken mellan cellen och terroristorganisationen IS som tagit på sid attackerna.