Eric har gjort semla för alla chokladälskare

Ica Maxi Borlänges variant av semla går hem hos de flesta.
Ica Maxi Borlänges variant av semla går hem hos de flesta.

Ica Maxi stormarknad i Borlänge ligger i när det gäller att baka semlor och lovar sina kunder en ny variant varje vecka. Nu gör deras chokladbomb till semla succé.

– Hela Sverige är väl chokladälskare, säger bagaren Eric Bäckström.

Det var när semletiderna drog igång som bagaren Eric Bäckström och Nicklas Johnsson, Marknadschef på Ica maxi Borlänge, började spåna på nya varianter av bakverket semla.

– Prinsessemlan gick ju bra, men vi ville köra på vår grej, säger Eric Bäckström.

Och hittills har det visat sig vara rätt väg att gå. Den första chokladsemlan lanserades under måndagen och har under ett dygn fått över 671 000 likes och kommentarer som ”om jag inte smakar en sån innan jag dör, så vet jag inte varför jag ens levt” och ”till o med jag kan tänka mig att äta en semla när den ser ut såhär”, flödar i kommentarsfältet.

”Ny semla varje vecka”

Eric berättar att han ville få fram en konsistensskillnad.

– Jag försökte få fram krispigheten, det är så lätt att det blir samma konsistens rakt igenom. Jag doppade själva bullen i choklad så att den liknar en biskvi.

Chokladdoppad semlebulle, nutellakräm och kakaogrädde är vad denna semla består av. Men varför nöja sig med en version när Eric och Nicklas sprudlar av idéer?

– Vi har bestämt oss för att göra en ny semla varje vecka fram till fettisdagen. Förra veckan körde vi på en blåbärssemla, men den var inte lika populär.

Men Nicklas säger att de måste tänka på bagarnas ork.

– De jobbar på bra. Efter fettisdagen får vi köra på så mycket vi mäktar med helt enkelt, säger Nicklas och skrattar.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE