Skäligen misstänkt för Surahammardöd hade inte uppsåt att döda

avJosefin Silverberg

Foto: Conny Sillén

Polisen misstänker brott efter att en person avlidit i anslutning till en fastighet i Surahammar under lördagen.

En person är skäligen misstänkt för brott men har inte gripits eftersom åklagaren inte anser att personen kan störa utredningen, rapporterar TT.

Enligt åklagaren fanns det inget uppsåt att döda och händelsen rubriceras som vållande till annans död.

Ett bostadshus i Surahammar spärrades under lördagen av av polis.

Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en ung man som avlidit. Larmet inkom vid 13.37 på lördagen till polisen.

Enligt krimjouren polisen i Västmanland föreligger det flera omständigheter i ärendet som gör att man inte vill gå ut med mer information om händelsen i nuläget, men tidigt fanns det misstanke om att ett brott begåtts.

Åklagare har tagit över ärendet

Under söndagen meddelade polisen att brottsrubriceringen har satts till vållande till annans död. En person är skäligen misstänkt, den svagare misstankegraden, och ärendet leds nu av åklagare.

Har någon person gripits?

– Vi har gjort bedömningen att vi inte vill gå ut mer information i nuläget eftersom utredningen är i ett känsligt läge. Det är också den bedömningen som åklagaren har gjort, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen till Aftonbladet.

Den person som är misstänkt har inte gripits meddelar Robin Simonsson vid åklagarkammarens presstjänst. Varken polis eller åklagarmyndigheten vill berätta något om den avlidna och den misstänktas relation.

– Jag kan inte bekräfta några detaljer om deras relation eller om det finns någon sådan, säger Robin Simonsson.

Den misstänkta förhördes under söndagen men släpptes eftersom åklagaren inte anser att personen kan störa utredningen rapporterar TT. Enligt åklagaren finns det inget uppsåt bakom dödsfallet. Den skäliga misstanken kvarstår dock.

ARTIKELN HANDLAR OM

Surahammar

Brott