Djur & natur

Här fångar hunden en fågel – som ser ut som Angry Bird

Av: 

Miriam Bratt

NYHETER

När finska Teemu Pihlajamäki var ute på promenad med sin hund hände något som har resulterat i många förvånade miner och skratt. Hunden Valto fångade en fågel som nu blivit en viral succé i Finland.

– Jag skrattade för att fågeln ser ut att vara tagen rätt från spelet Angry Birds, säger Teemu till Iltalehti.

Det var när Teemu Pihlajamäki var ute med sin hund Valto i onsdags som hunden gjorde en speciell fångst.

Efter att Valto gått med något i munnen ett tag så reagerade hans husse. Valto släppte det som visade sig vara en liten fågel. Teemu tog upp den lilla fågeln i sin hand för att se om den gick att rädda och förstod strax att den var vid liv.

Under en tre kilometer lång promenad hem värmde han den lilla fågeln i sin hand.

– Efter att jag kom in tog jag en bild av fågeln tillsammans med Valto, men fågeln var inte intresserad längre. Jag skrattade för att fågeln ser ut att vara tagen rätt från spelet Angry Birds, säger Teemu till Iltalehti.

Teemu delade med sig av bilderna på Facebook där reaktionerna inte lät sig dröja.

Teemu var inte ensam om att tycka att fågeln var lik fågeln från spelet Angry Birds, som dessutom är utvecklat av det Finlandsbaserade företaget Rovio.

Fågeln, som är en Gråsiska, har hunnit ge många skratt men nu har den flugit sin kos.

– Jag lade fågeln i tvättrummet, den var mindre än en timme där. Sedan lade jag den på balkongen och därifrån har den flugit iväg, säger Teemu till Iltalehti.

Inte första succébilden

Det är inte första gången fåglar som ser arga ut gör succé i Finland. År 2016 var det en annan bild som fick många att haja till. När en sparvhök upptäckte en mus under ett bord och dök efter den gav sig en skata in i kampen, men när skatan tappade sitt byte hittade en liten talgoxe bytet. Fotografen Sami Majoinen lyckades fånga det dramatiska ögonblicket på bild och bilden blev en snackis i hela Finland.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Djur & natur

Hundar

Angry Birds

Finland