Pavel Gamov

Pavel Gamov till hård attack mot SD och Mattias Karlsson

Av: 

Adam Westin

NYHETER

Avhoppade sverigedemokraten Pavel Gamov riktar allvarliga anklagelser mot Mattias Karlsson.

Partiledningen ska ha känt till och tystat ned våldtäkter, och förskingring av skattemedel inom partiet.

– Jag vill att svenska folket ska få veta vad Sverigedemokraterna är för parti, säger Pavel Gamov i Aftonbladet Morgon.

Pavel Gamov tidigare svensk sverigedemokratisk politiker, numer politisk vilde.

Foto: Alexander Larsson Vierth / TT

Avhoppade sverigedemokraten Pavel Gamov riktar mycket hårda anklagelser mot partiledningen och SD:s gruppledare Mattias Karlsson.

Pavel Gamov hotar med att uppdaga brottsliga handlingar inom partiet, som han hävdar att partiledningen tystat ned, i en kommande bok.

– Det har förekommit olika lagbrott, längs hela skalan. Till exempel ekonomisk förskingring av skattemedel, det har begåtts flera våldtäkter inom partiet, säger Pavel Gamov i Aftonbladet Morgon.

Lämnade SD efter bjudresa

Pavel Gamov lämnade Sverigedemokraterna med dunder och brak i november. Riksdagsledamoten och distriktsordföranden för Sverigedemokraterna i Uppland hade åkt på en bjudresa för att övervaka ett regionval i Moskva.

Under resan ska han ha försökt tvinga till sig ett extra hotellrum till sig själv och två kvinnor, och få värdorganisationen att betala hans krognotor på tusentals kronor. Om han inte fick sin vilja igenom skulle han misskreditera det ryska valsystemet i ryska medier.

En kvinnlig partikamrat som var med på resan har även anklagat Gamov för att ha kränkt och skrikit på henne vid upprepade tillfällen.

– Pavel Gamov har agerat på ett sätt som är oförenligt med rollen som riksdagsledamot, sa gruppledaren Mattias Karlsson när Gamov lämnade partiet.

”Vi vill göra något vettigt”

Pavel Gamov är politisk vilde i riksdagen sedan november. Tillsammans med forna SD-kollegorna Hanna Wigh och Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson har Gamov startat en ny politisk grupp, ”Sveriges partipolitiskt oberoende lista” (SVPOL).

– Vi vill göra något vettigt av resten av mandatperioden. Vi är ändå ledamöter i Sveriges riksdag och därför vill vi ta det uppdraget på största allvar, säger Pavel Gamov.

– Vi vill se om det finns möjligheter för oss att få likvärdiga förutsättningar och villkor som de övriga riksdagsledamöter. Då är det framförallt det ekonomiska stöd som tidigare har gått till Sverigedemokraterna men som numera ligger på hög och inte används till någonting – det är det stödet vi vill ha för att bygga upp ett kansli, anställa tjänstemän och bedriva politik, säger Pavel Gamov.

”Massvis av lagbrott begås”

Pavel Gamov planerar även att skriva en bok om sin tid i Sverigedemokraterna, som han planerar att släppa i mitten av augusti, strax före valet.

–  Det finns allt möjligt. Det är massvis med lagbrott som begås, ideologiska avvikelser, ekonomiska oegentligheter, det är förföljelse av olika människor och karaktärsmord som jag har varit utsatt för, till exempel.

Vilken nivå av lagbrott, finns det personer inom SD som borde sitta fängslade?

– Det är upp till rättsvårdande myndigheter att avgöra. Den här boken jag kommer släppa är bara en del av det här. Jag kommer tillsammans med mina advokater och andra personer som inte längre är med i SD att driva juridiska processer mot personer i partiet, säger Pavel Gamov.

I Aftonbladet Morgon säger Gamov även att det begåtts flera våldtäkter inom partiet, som han anklagar partiledningen, med gruppledaren Mattias Karlsson i spetsen, för att ha tystat ned.

– Det har framförallt skett här i Stockholm och på olika konferenser. Det är ett systematiskt beteendemönster som finns i det partiet, att man accepterar och tolererar sexuella trakasserier. Det finns ganska många olika medlemmar som kan vittna om det här.

Pavel Gamov säger att han har utsatts för ett karaktärsmord sedan han lämnade Sverigedemokraterna.

– Det finns en rad olika personer inom Sverigedemokraterna som känner till olika saker, men man mörkar och brännmärker personer som mig, säger Pavel Gamov i Aftonbladet Morgon.

 

Aftonbladet har varit i kontakt med Sverigedemokraterna, som avböjer att kommentera anklagelserna från Pavel Gamov.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Här är största skandalerna inom SD
Publisert:

LÄS VIDARE

Ny SD-topp utreds för kränkningar: ”Hon var livrädd”

ÄMNEN I ARTIKELN

Pavel Gamov

Sverigedemokraterna

Politik

Mattias Karlsson (politiker)

Våldtäkt