Källor: ”Oprah Winfrey överväger att kandidera till president”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Efter det hyllade brandtalet på Golden Globe-galan uppger nu källor för CNN att tv-stjärnan Oprah Winfrey funderar på att kandidera till president.

Diskussionerna om att hon bör ställa upp i valet går enligt en källa flera månader tillbaka.

Oprah Winfrey blev historisk när hon som första svarta kvinna tog emot hederspriset Cecil B. DeMille Award på Golden Globe-galan i söndags. Det efterföljande tacktalet har hyllats som ett brandtal för kvinnors rättigheter.

– Jag vill att alla flickor som ser detta ska veta att en ny dag väntar, sa Winfrey och möttes av en rungande applåd.

På sociala medier har fans uppmanat henne att försöka ta Donald Trumps plats i Vita huset. Hennes partner, Stedman Graham, kommenterade uppmaningarna för Los Angeles Times.

– Det är upp till folket att avgöra. Hon skulle absolut göra det.

Enligt CNN:s källor, två personer nära Winfrey, har vänner till tv-stjärnan uppmanat henne att kandidera till presidentposten och nu ”funderar hon aktivt” på saken.

En av källorna säger att diskussionerna om att kandidera för demokraterna i presidentvalet 2020 går flera månader tillbaka. Källan poängterar dock att Oprah Winfrey ännu inte bestämt sig för om hon faktiskt kommer att kandidera.

Winfreys stab har ännu inte kommenterat uppgiften.

Trump ”avgudar Oprah”

USA:s nuvarande president Donald Trump är, eller har i alla fall varit, ett stort Oprah-fan.

I sin bok ”The America We Deserve” skriver Trump att han redan på 90-talet undersökte möjligheterna att kandidera för president. Hans förstaval som vicepresidentkandidat? Oprah Winfrey.

Han har också på Twitter skrivit att han ”avgudar Oprah”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN