Ikeas ägare: Det kommer inte hända någonting med Ikea

NYHETER

Lars-Johan Jarnheimer, ordförande i Ikeas ägarbolag Ingka holding, menar att Ingvar Kamprads död inte kommer påverka möbelföretaget i någon större grad.

– De flesta i ledande ställning på Ikea har varit där i 20, 30 år och är vaccinerade i Ikea-värderingar. Jag tror inte det kommer hända någonting, vi jobbar vidare för att fortsätta utveckla Ikea, säger Jarnheimer till Aftonbladet.

Kondoleanserna strömmar in efter beskedet under söndagen att Ikeas grundare Ingvar Kamprad dött vid en ålder av 91 år.

– Han var en av de största entreprenörerna under 1900-talet. Kanske rent av den största. Det är givetvis jättesorgligt. samtidigt som vi får glädja oss åt att han haft ett långt och innehållsrikt liv och väldigt roligt under de 75 åren som har byggt Ikea, säger Lars-Johan Jarnheimer, ordförande i Ikeas ägarbolag Ingka holding.

Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT
Lars-Johan Jarnheimer.

I dag finns 362 Ikea-varuhus i 29 länder. Sedan 1988 har Ingvar Kamprad själv inte haft någon aktiv roll i företaget, men fungerat som senior rådgivare.

– Hans sätt att vara har varit en stor inspirationskälla, även i andra branscher utanför inredningsbranschen. och i andra länder utanför Sverige – betydligt mer än vad man kan föreställa sig, säger Jarnheimer.

”Vaccinerade i Ikea-värderingar”

De värderingarna är djupt grundade i de personer som i dag driver och utvecklar möbelföretaget menar han. Därför kommer Kamprads död inte har någon större betydelse för bolagets framtid.

– De flesta i ledande ställning på Ikea har varit där i 20, 30 år och är vaccinerade i Ikea-värderingar. Jag tror inte det kommer hända någonting, vi jobbar vidare för att fortsätta utveckla Ikea.

Ikeas grundare Ingvar Kamprad har dött 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM