Nya uppgifter: Flera mördare bakom miljardärparets död

avChristoffer Nilsson

Kanadensiska miljardärparet Barry och Honey Sherman hittades döda i sitt hem i december.

Deras anhöriga tror inte på teorin om mord och självmord och har anlitat privatutredare för att nysta i det mystiska fallet.

Den parallella utredningen pekar på att makarna var fastbundna innan de dog – och att båda mördades av fler än en gärningsperson, skriver CBC.

En fastighetsmäklare gjorde den makabra upptäckten i parets villa i Toronto.

Läkemedelsmiljardären Barry Sherman, 75, och hans hustru Honey Sherman, 70, hittades döda vid en bassängkant i husets källare.

Dödsfallen – som kallats suspekta – utreds som mord men kanadensisk polis har inte gett någon bekräftad information om vad som hittills framkommit i utredningen.

I kanadensisk media har anonyma poliskällor uppgett att utredarna inledningsvis misstänkte att maken mördat sin hustru och sedan begått självmord.

1 av 2 | Foto: Rob Gillies / TT / NTB Scanpix

Privatutredarnas teori: Båda mördades

Men det är en teori som anhöriga och vänner till paret inte tror på.

Enligt kanadensiska CBC har familjen anlitat privatutredare för att parallellt med polisens egen utredning undersöka fallet.

Enligt en källa med insyn i privatutredarnas arbete ska man ha upptäckt saker som tyder på att båda makarna mördades, skriver CBC.

Enligt källan tror privatutredarna att det rör sig om flera gärningsmän.

Fastbundna händer

Privatutredarna uppges ha funnit bevis som visar att både mannen och hustrun haft läderskärp runt sina halsar. Skärpen ska ha varit fastknutna i ett räcke vid bassängkanten.

Man ska också ha kommit fram till att makarna Sherman hade märken kring sina handleder som antyder att de båda haft fastbundna händer.

Något som kan ha använts för att binda fast händerna hittades dock aldrig när polisen undersökte parets bostad, enligt CBC.

Polisen i Kanada ville inte kommentera uppgifterna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott