Kaos – och mer snö lär det bli

1 av 5
NYHETER

Snön och blåsten ställde till med problem i trafiken under tisdagen.

Bussarna halkade omkring Stockholms södra förorter – och många bilar sladdade in i mitträcket.

Och snön kommer att fortsätta falla – så det lär bli en del problem under onsdagen också.

Fram till mitt på dagen på onsdagen kommer det att falla omkring en decimeter snö till, i östra Svealand och södra Norrland.

– Snöfallet kommer att börja avta under tisdagskvällen, men sedan tilltar det igen under sena natten och tidiga morgonen. Det berör främst i Södermanland och Stockholms län och i viss mån Gävleborg, säger Charlotta Eriksson, meteorolog vid SMHI.

Det innebär att det förmodligen kommer att bli en hel del problem i morgontrafiken också.

Under tisdagseftermiddagen hade bussarna svårt att ta sig fram på grund av halkan, framför allt i Stockholms södra förorter.

– Det har varit en del förseningar i dag, men i morgon hoppas vi att Stockholms stad och Trafikverket har lyckats snöröja våra hållplatser, säger Mattias Varg på SL:s pressjour.

Snö under hela onsdagen

Det kommer att fortsätta snöa under hela onsdagen i östra Svealand och södra Norrland, men de hårda vindarna som påverkat både tåg-, flyg- och färjetrafiken såväl som väg- och kollektivtrafiken, kommer att avta under natten, enligt Ingrid Eronn, meteorolog vid Foreca.

– Men i och med att temperaturen är nära noll och det är blöt snö eller regn finns det fortsatt risk för halka, även i Götaland, säger Ingrid Eronn.

Under onsdagen kommer temperaturen ligga mellan 0 och tre plusgrader i Götaland, mellan 0 och åtta minus i Svealand och mellan två och tolv minus i Norrland.

”Är mer på tå”

Under tisdagen inträffade många trafikolyckor på grund av snön och halkan.

Och den som ska ut och köra under onsdagen uppmanas att ta det fortsatt försiktigt i trafiken.

– Det är klart att vi är mer på tå när vi ser att det är snö och blåst i kombination, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

– Vi är absolut redo med det vi har, men när det snöar ymnigt och blåser kraftigt är det jättesvårt att hålla vägarna snö- och halkfria. Då är det jätteviktigt att bilisterna tar ett ansvar och känner efter vad det är för väglag och förhållanden och anpassar körningen efter det, säger Beisi Sundin.

 

LÄS OCKSÅ: Här är Sveriges värsta snöoväder

 

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder

Trafik