Anhållna för sprängningen mot polisstation släppta på fri fot

1 av 10 | Foto: Krister Hansson
En person grips av polisen.

avJosefin Silverberg

NYHETER

De två personer som suttit anhållna misstänkta för sprängningen mot polisstationen i Rosengård i Malmö har släppts på fri fot uppger åklagarkammaren.

– Misstankarna mot de här två personerna är avskrivna men utredningen fortsätter, säger kammaråklagare Magnus Pettersson i ett pressmeddelande.

Det var i onsdagskväll som entrédörren till polisstationen i Rosengård utsattes för ett sprängdåd. Byggnader och bilar skadades av tryckvågen – men ingen människa skadades.

Två män i 20-årsåldern greps under onsdagskvällen och anhölls tidigt på torsdagsmorgonen, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. De två har nu släppts och misstankarna mot dem har avskrivits uppger åklagarkammaren i ett pressmeddelande under fredagseftermiddagen.

– Det finns inga misstänkta i nuläget men det finns ett antal utredningsåtgärder som vi kommer att genomföra, exakt vad kan jag inte gå in på. Vi kommer att gå igenom det material vi har och analysera de uppgifter vi fått in, säger åklagare Magnus Pettersson till Aftonbladet.

Finns det någon person som ni ser som intressant i utredningen?

– Det säger jag ingenting om just nu.

Dagens tre toppnyheter 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM