Eyravallen byggs ut

Publicerad:
Uppdaterad:

45 miljoner ska ge 1 500 nya platser

Örebro SK:s hemmaarena Eyravallen ska byggas om för omkring 45 miljoner.

Det beslutade Örebros politiker igår.

Under största hemlighet har under våren arbetet pågått med att ta fram förslag till ombyggnaden av Eyravallen, enligt Nerikes Allehanda.

Det är Örebro SK:s krav på en ökad publikkapacitet och Svenska fotbollsförbundets hårdare krav som gör att Eyravallen måste byggas om.

Kommunen fick förslag från tre byggbolag. Skanskas förslag vann. Deras förslag innebär att innebär att träläktaren på ena långsidan ersätts av en ny större läktare och att det på bägge kortsidor byggs nya ståplatsläktare.

Enligt förslaget får den nya arenan 7 700 sittplatser och 5 800 ståplatser. En ökning med 1 500 jämfört med dagens kapacitet på 12 000.

I förslaget ingår även 170 nya lägenheter i närheten av arenan.

Men det är långt ifrån färdigt att börja bygga. Först måste området detaljplaneras och en uppgörelse mellan kommunen och Skanska nås.

Enligt den kostnadsberäkning som kommunen tagit fram kommer ombyggnaden kosta ungefär 45 miljoner kronor. Hur det ska finansieras är inte bestämt.

Enligt Nerikes Allenhanda är ett förslag att Skanska köper arenan av kommunen för en krona och att Skanska därefter bekostar renoveringen. Kommunen får sedan hyra arenan för två miljoner om året. Samma summa som Örebro sen får betala i hyra till kommunen.

aftonbladet.se

Publicerad: