Trumps ensamma dagar på rummet

NYHETER

Donald Trump håller sig allt oftare ensam i sitt sovrum, visar dokument som nyhetssajten Axios tagit del av.

Han skiljer sig från föregångarna - som tycks ha föredragit tidiga morgnar.

George W. Bush brukade inleda sin arbetsdag vid 06.45, och Barack Obama tog alltid ett träningspass på morgonen innan han började jobba.

Foto: Manan Vatsyayana / AP TT / NTB SCANPIX

Dokument som nyhetssajten Axios har tagit del av visar att president Donald Trump har så kallad ”verkställandetid” mellan klockan 8 och 11 på förmiddagen, vilket i praktiken innebär att han är kvar i sovrummet.

Den tiden läggs oftast på att se på tv, prata i telefon och twittra, enligt sajtens källor.

”Verkställandetiden” på förmiddagen är annars tänkt att tillbringas i Ovala rummet, men det första mötet där inleds oftast inte förrän klockan 11, då presidenten får sin dagliga underrättelseinformation.

Kortare arbetsdagar

Dessutom tycks de officiella arbetsdagarna ha blivit kortare, visar information som sajten tagit del av. Efter 11-mötet är Trump kvar i Ovala rummet till klockan 18.00, därefter drar han sig tillbaka till hemmet. Arbetstiden innebär ofta möten, men också i Ovala rummet tittar Trump på tv och pratar i telefon, något han brukar fortsätta med i residenset.

Under sin första tid som president brukade Trump börja tidigare på mornarna, med frukostmöten i Rooseveltrummet. Men sajten uppger att presidenten inte tyckte om sina långa arbetsdagar, och därför föreslog en senare starttid. Det dagliga underrättelsemötet sköts då fram till omkring 10.30.

Ostrukturerad och odisciplinerad

Källor inom Vita huset uppger att presidenten alltid gör saker på dagarna, och att de önskar att han skulle sova längre, men att tiden han tillbringar i residenset är ostrukturerad och odisciplinerad. Sättet han arbetar på påminner om den något mer improviserade chefsstil han hade som chef för familjeföretaget Trump Organization, sammanfattar Axios.

Trumps pressekreterare Sarah Huckabee Sanders svarar sajten med en skriftlig kommentar:

”Morgontiden är en blandning av tid i residenset och tid i Ovala rummet, men han talar alltid med stabsanställda, kongressmedlemmar, kabinettsmedlemmar eller utländska ledare under den här tiden. Presidenten är en av de mest hårt arbetande personerna jag någonsin mött och han arbetar under lång tid och långa dagar nästan varje dag under hela året. Reportrar har flera gånger noterat att de önskar att han kunde ta det lugnare eftersom de ibland har svårt att hinna med” skriver hon.

Fem påståenden om Trump från nya skandalboken 00:48
ARTIKELN HANDLAR OM