Skola & utbildning

I dag höjs CSN-bidraget för landets studenter

Av: 

Miriam Bratt

NYHETER

Den 1 juli – en efterlängtad dag för landets studenter är här.

Studiebidraget för gymnasieelever och universitets- och högskolestudenter höjs med 200–300 kronor i månaden.

Grattis alla studenter! Från och med i dag höjs studiebidraget både för gymnasieelever och de som studerar på högskola och universitet.

Beslutet klubbades av riksdagen redan i december förra året, men det är alltså söndagen den 1 juli som reglerna börjar gälla.

200 kronor extra

För gymnasieelever blir det en höjning på 200 kronor, vilket gör att totalsumman går från 1 050 till 1 250 kronor per månad.

För de universitets- och högskolestudenter som tar bidrag blir det 272 extra kronor i fickan varje månad, något som resulterar i att de studenter som tar både fullt bidrag och studielån får 10 444 kronor för fyra veckor. Av dessa är 3 164 kronor bidrag.

Bonusbetalning för gymnasieelever

Dessutom gäller beslutet för gymnasieelever retroaktivt sedan 1 mars. Därför kommer alla de som gått gymnasiet i våras få 900 kronor extra, som en så kallad tilläggsbetalning.

”Men beloppet kan variera beroende på om du till exempel har skolkat eller haft uppehåll i dina studier under perioden mars-juni”, påpekar dock Centrala studiestödsnämnden, CSN, i sitt pressmeddelande.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är nya lagarna 1 juli 2018

ÄMNEN I ARTIKELN

Skola & utbildning

CSN, Centrala studiestödsnämnden