Turister saknas efter båtolycka i Thailand

Foto: Thailändska polisen /AP
Kinesiska turister som räddats efter att de befann sig ombord på en båt som kapsejsade utanför Phuket i Thailand till följd av stormigt väder.
Foto: Thailändska polisen/AP
Turister utanför Phuket i Thailand har räddats ombord på en fiskebåt. Deras båt uppges ha kapsejsat som en följd av stormigt väder.

avTT

NYHETER

Minst en person har omkommit och ett flertal saknas, huvudsakligen kinesiska turister, sedan en båt med ett 90-tal passagerare förlist söder om Phuket i Thailand. Båten ska ha kapsejsat som en följd av stormigt väder med upp till fem meter höga vågor.

Guvernören i Phuket, Noraphat Plodthong, säger att 49 människor, över hälften av passagerarna, fortfarande får hjälp av räddningsbåtar. En person ska ha påträffats drunknad.

Tv-bilder tagna vid en pir i Phuket visar hur chockade turister kurar ihop sig i filtar samtidigt som vårdpersonal tar sig an skadade.

Båten var på väg tillbaka till Phuket från Koh Racha vid 16-tiden lokal tid när stormen slog till. Kaptenen på båten, Somjing Boontham, säger i en tv-intervju att upp till fem meter höga vågor svämmade över båten och fick den att kantra.

– Så jag skickade någon för att ge dem flytvästar. . . De var alla kinesiska turister – förutom två farang, sade han och syftade på den inhemska beskrivningen på västerlänningar.

I en liknande händelse i samma område förliste en båt med 39 passagerare som en följd av det ostadiga vädret. Samtliga passagerare ska ha räddats, uppger räddningsmyndigheten i Bangkok.

ARTIKELN HANDLAR OM

Thailand