Väder

Efter värmen och torkan: Då kommer regnet

Av: 

Jenny Rydberg

NYHETER

Under lördagen finns det chanser till sol på flera håll runtom i landet, men på söndag väntar regn.

– Det ser ut att bli stora regnmängder på söndag, det var länge sedan regnet var så omfattande, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Om man vill njuta av fint väder i helgen gäller det att passa på under lördagen. Men det gäller att vara på rätt plats.

– Det kommer att vara växlande molnighet på de flesta hållen i landet. Det är typiska sommarhimlar med ganska mycket moln men det finns också en hel del solchanser, allra bäst ser det ut att bli ute på Gotland, säger Christoffer Hallgren.

– Men man ska inte misströsta om man är på fastlandet. Solen kan kika fram en hel del, särskilt under kvällen ser molnen ut att försvinna i Norrland, men mer moln kommer att stanna kvar i Götaland och Svealand, fortsätter Christoffer Hallgren.

Återgår till mer normalt väder

Det finns risk för regn under lördagen, främst i Norrland och i de nordvästra delarna av Svealand. Varmast under lördagen ser det ut att bli i Östersjölandskapen, från Skåne upp till Uppland, där det blir ungefär 20–24 grader.

– Vi har varit lite bortskämda med extremvärmen i maj och i början av juni, nu återgår det till mer normalt väder för årstiden, säger Christoffer Hallgren.

Under söndagen väntar regn.

”Länge sedan regnet var så omfattande”

– Ett stort regnområde är på väg in. Mitt på dagen rör det sig över hela Götaland, de västra delarna av Svealand, Värmland, Dalarna, Härjedalen och Jämtland. Sedan rör det sig upp över landet och även östra Svealand kommer att beröras av regnet under söndagskvällen. Så vill man undvika regn på söndag så ska man vara i de nordligaste delarna av landet, regnet kommer dit först på måndag, säger Christoffer Hallgren.

Det kan även bli en del åskskurar under söndagen.

– Det ser ut att bli stora regnmängder på söndag, det var länge sedan regnet var så omfattande. Det har ju varit väldigt torrt så man får ta dagen med någon form av glädje, även om det är lite synd att det kommer på en söndag när så många är lediga, säger Christoffer Hallgren.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Så blir vädret i midsommar

ÄMNEN I ARTIKELN

Väder

Foreca

Helg