De får inte gå på efterfesten

NYHETER

Victoria och Daniel nobbas när brudparet William och Kate firar med sina närmaste

Foto: Deppigt Kate Middleton och prins William gifter sig den 29 april. Victoria och Daniel måste gå hem när den riktiga festen börjar.

LONDON/TENSTA. 1 900 gäster i kyrkan, två tårtor på mottagningen – och en kyss på slottsbalkongen.

Men när festen börjar får Victoria och Daniel gå hem.

Här är alla detaljer kring Williams och Kates bröllop.

Brudens far eskorterar sin dotter till kyrkan. Statschefer, kändisar och goda vänner är på plats under vigseln. Brudparet åker häst och vagn därifrån. På slottets balkong väntar den första kyssen inför tusen och åter tusen jublande åskådare.

Klockan elva

Detaljerna kring prins Williams och Kate Middletons bröllop den 29 april är som hämtade från en liknande tillställning i Stockholm den 19 juni förra året.

Och Victoria och Daniel finns på plats i Westminister Abbey när William och Kate säger ja till varandra. Men till brudparets fest på kvällen är de inte välkomna.

Kate och William har valt ett förmiddagsbröllop för att få det så informellt som möjligt.

Redan kvart i elva väntas kungligheterna anlända till kyrkan. De flesta kommer dit i buss, men drottningen och prins Charles körs i limousiner.

Två miljarder tittare

Samtidigt lämnar Kate Middleton ett hemligt hotell i centrala London och åker Rolls-Royce till kyrkan tillsammans med sin pappa.

Vigseln pågår i en timme och en kvart och direktsänds för omkring två miljarder tv-tittare.

Kvart över tolv lämnar brudparet kyrkan i häst och vagn, antingen öppen eller av glas beroende på London-vädret.

Klockan 13.35 väntar en mottagning för 650 av bröllopsgästerna på Buckingham Palace, men först ska allmänheten få sitt. 13.25 kliver William och Kate ut på slottets balkong för att ta emot folkets jubel – och för första gången kyssas offentligt.

Klockan 15 får brudparet dra sig tillbaka för att vila inför kvällens stora fest. Pappa prins Charles står som värd när portarna åter öppnas klockan 19. Här väntas prins Harry hålla tal till sin bror, men det kommer inte våra svenska kungligheter att få höra. Bara de 300 närmaste har bjudits in och dit räknas inte Victoria och Daniel.

När Aftonbladet träffade Victoria och Daniel i Tensta i går hade de ännu inte styrt upp några egna efterfestsplaner i London.

– Inget som är planerat, sa kronprinsessan.