Bachmann fortsätter leverera nya grodor

avCarina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Reuters
”Och så aktar ni er för Sovjetunionen…” Teapartyrörelsens favorit, Michele Bachmann, har låtit ännu en groda poppa ut. Nu varnar hon sina landsmän för Sovjetunionen – 20 år efter dess sönderfall.

Först förväxlade hon en västernlegend och en seriemördare.

Sedan gratulerade hon Elvis på dödsdagen.

Och nu – 20 år efter att det splittrats – varnar Michele Bachmann sina landsmän för Sovjetunionens framväxt.

Teapartyrörelsens favorit Michele Bachmann, 55, reser land och rike runt för att ragga väljare i hopp om att bli republikanernas presidentkandidat.

Men det är inte bara politikern, hennes man och några av de fem barnen och 23 tidigare fosterbarnen som är ute på vägarna.

Ett par grodor har också följt med på resan.

”Stadens stolte son”

Allt började i hennes födelsestad Waterloo, när hon meddelade sin presidentkandidatur. Bachmann passade då i sitt tal på att kalla cowboyhjälten John Wayne för stadens stolta son.

– Det är den sortens attityd som jag har också, sa hon.

Ett problem bara.

John Wayne föddes inte i Waterloo, utan i Winterset, 23 mil bort.

Det är istället seriemördaren John Wayne Gacy som levt i staden. En man som 1980 dömdes till döden för våldtäkt och mord på trettiotre pojkar och unga män.

Hyllade Elvis dödsdag

När turnén fortsatte lyckades Bachmann sedan med bedriften att på ett stopp i South Carolina skicka en födelsedagshälsning till Elvis Presley  – dagen efter hans dödsdag.

Och nu verkar presidentkandidaten alltså ha gjort det igen.

Rädd för Sovjet

Under ett uttalande i Jay Sekulows pratshow berättade hon i går om hur hennes landsmän fruktar Sovjetunionens framväxt – 20 år efter kommunistimperiets sönderfall.

– Det folk känner av idag är en rädsla för att USA hamnat i ett fall utför som inte går att stoppa. De ser Kinas framväxt, de ser Indiens framväxt, och framväxten i Sovjetunionen, och vår krympande militärs förmåga att gå framåt, sa Bachmann.

Publicerad: